Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ!

                              ΛΑΧΤΑΡΗΣΑΝ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

   Με μεγάλη απορία κοιτούσαν οι περαστικοί την περασμένη Τετάρτη το πρωί ομάδες λιμενικών και αστυνομικών που έψαχναν επισταμένα τους χώρους γύρω από το Πάρκο Φαλήρου, πίσω από το ανοιχτό κολυμβητήριο αλλά και πίσω από τα παιδικά παιχνίδια που υπάρχουν μπροστά από το διοικητήριο. Πιο συγκεκριμένα λιμενικοί και αστυνομικοί έψαχναν τον θαλάσσιο χώρο όπου υπάρχουν τα μπλόκια στην θάλασσα για να κόβουν τον κυματισμό. Τι είχε συμβεί όμως; Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, γύρω στις 7.30 το πρωί κάποιος τηλεφώνησε στο Λιμεναρχείο λέγοντας πως μέσα στην θάλασσα υπάρχει ένας άνθρωπος. Στην περιοχή βρέθηκαν αμέσως λιμενικοί και διαπίστωσαν πως μέσα στην θάλασσα πίσω από τον χώρο που βρίσκονται τα παιχνίδια, βρισκόταν ένας ψαροντουφεκάς. Τον ειδοποίησαν πως πρέπει να βγει για να του μιλήσουν, μια και βρισκόταν κοντά στο λιμάνι όπου απαγορεύεται το ψαροντούφεκο.

   Ο ψαροντουφεκάς τους είπε πως είναι δύσκολο να βγει από εκείνο το σημείο και θα μπορούσε να βγει κοντά στο Πάρκο. Οι λιμενικοί συμφώνησαν, αλλά ο ψαροντουφεκάς έκανε μια βουτιά και εξαφανίστηκε από το οπτικό τους πεδίο. Η ώρα περνούσε και ο ψαροντουφεκάς δεν έβγαινε στην επιφάνεια, γεγονός που αναστάτωσε τους λιμενικούς οι οποίοι φοβήθηκαν τα χειρότερα. Αμέσως ειδοποίησαν τους συναδέλφους τους και ξεκίνησε μια  μεγάλη κινητοποίηση με λιμενικούς αλλά και αστυνομικούς που τους συνέδραμαν, να ψάχνουν επισταμένα στα βράχια. Σε λίγη ώρα ήρθε από την θάλασσα και το φουσκωτό του λιμενικού, αλλά παρά τις προσπάθειες ο ψαροντουφεκάς δεν βρέθηκε.

   Εικάζεται πως χρησιμοποίησε κάποιο άνοιγμα που υπάρχει για τους κυματισμούς στον μικρό λιμενοβραχίονα του ΝΟΚ και περνώντας μέσα από αυτό βρέθηκε μέσα στο λιμάνι. Από εκεί ήταν εύκολο να απομακρυνθεί χωρίς κανένας να τον πάρει είδηση. Οι λιμενικοί πάντως συνέχισαν να ερευνούν όλη την περιοχή μέχρι το μεσημέρι.
                            ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ
   Το λιμανάκι των Σφαγείων και τα μέλη του ομίλου ΤΡΙΤΩΝ φαίνεται πως έβαλαν στο μάτι δίποδοι ποντικοί, αφού τις τελευταίες μέρες αρκετά είναι τα χτυπήματα τόσο στο εντευκτήριο όσο και στις βάρκες τους. Πιο συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα με αιχμηρό αντικείμενο άγνωστος ή άγνωστοι παραβίασαν την εξωτερική πόρτα του εντευκτηρίου και έψαξαν όλα τα συρτάρια και τα έπιπλα του γραφείου, προξενώντας σημαντικές ζημιές. Χρήματα δεν υπήρχαν και τελικά αφαίρεσαν την τηλεόραση που υπήρχε στο εντευκτήριο. Τα μέλη του Ομίλου ειδοποίησαν την αστυνομία που ήρθε στον χώρο και συγκέντρωσε στοιχεία, ενώ συνεχίζει τις έρευνες για την ανεύρεση των δραστών. Βέβαια το Δ/Σ του ομίλου αποφάσισε την τοποθέτηση συναγερμού στο εσωτερικό του ομίλου, πράγμα που έγινε προχθές, ενώ συζητήθηκε και η ασφάλισή του με εταιρεία ασφαλείας.

   Δύο μόλις μέρες αργότερα και πάλι άγνωστοι μπήκαν μέσα σε βάρκες και σκάφη που ανήκουν σε μέλη του ομίλου και αφαίρεσαν 3 ρεζερβουάρ με καύσιμα. Την περασμένη Τρίτη και πάλι άγνωστοι αφαίρεσαν από σκάφη άλλα 5 ρεζερβουάρ καυσίμων. Τα χτυπήματα είναι πολλά και οι ζημιές μεγάλες, με αποτέλεσμα τα μέλη του ομίλου να αναστατωθούν. Η αξία των ρεζερβουάρ που κλάπηκαν είναι από 150 έως 300 ευρώ, χώρια τα καύσιμα τα οποία περιέχουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως 50 λίτρα βενζίνης που περιέχει κατά μέσο όρο ένα ρεζερβουάρ, στοιχίζουν 90 ευρώ.

   Φυσικά κάλεσαν το λιμεναρχείο το οποίο κατέγραψε τις κλοπές και ξεκίνησε έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται. Μάλιστα παρακάλεσαν τους λιμενικούς να κάνουν συχνά περάσματα ιδιαίτερα τις νύχτες από την περιοχή, ενώ και οι ίδιοι θα αρχίσουν τις περιπολίες. Παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί και παλιότερα στο λιμανάκι της Νέας Καρβάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου