Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ "ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ" ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.


   Με σύνθηματα «Το δάσος είναι το αντίδοτο της κρίσης» και «Η ζωή μας μια βόλτα στο δάσος», τα μέλη και οι φίλοι του νεοσύστατου πολιτιστικού συλλόγου Προφήτη Ηλία «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ» πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή 21 Οκτωβρίου το πρωί την παρθενική τους εκδήλωση. Κάλεσαν να συμμετάσχουν σε έναν πρωινό περίπατο όσες και όσους αγαπούν το περιαστικό δάσος, παράλληλα με έναν καθαρισμό από οτιδήποτε δεν έχει σχέση με το πράσινο και την προστασία του περιβάλλοντος. Αντικείμενα και σκουπίδια που νομίζουμε πως ξεφορτωνόμαστε, αποτελούν όμως επικίνδυνες εστίες για το δάσος.  

   Όπως μας ενημέρωσε σχετικά ο Βασίλης Αντώνας, ένα από τα μέλη του νέου συλλόγου, αυτή την στιγμή βρίσκονται σε διαδικασίες αναγνώρισης. «Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στο να διοργανώσουμε την πρώτη μας δράση, σημείωσε ο κ. Αντώνας. Καλέσαμε τους γείτονές μας αλλά και όλους τους Καβαλιώτες που αγαπούν το δάσος για μια μικρή βόλτα μέσα σ’ αυτό. Παράλληλα θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε όλα τα σκουπίδια που θα βρούμε μέσα στο δάσος και που κακώς κάποιοι τα άφησαν εκεί. Προσπαθούμε σχεδόν 10 μέρες για να τα καταφέρουμε και όπως φαίνεται από τον κόσμο που ήρθε, είμαστε ικανοποιημένοι».

   Πράγματι πάνω από 50 Φίλοι του Δάσους μικροί αλλά και μεγάλοι, ξεκίνησαν στο όμορφο Κυριακάτικο πρωινό έναν περίπατο. Όλοι ήταν εφοδιασμένοι με γάντια και σακούλες μαζεύοντας χαρτιά, πλαστικά μπουκάλια, κουτιά αναψυκτικών και οτιδήποτε άλλο βρήκαν μέσα στο δάσος. Εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή των παιδιών, τα οποία όπως φαίνεται είναι πιο συνειδητοποιημένα από όλους εμάς τους… μεγάλους. «Στόχος μας είναι να κρατήσουμε το περιαστικό μας δάσος ζωντανό, τόνισε ο κ. Αντώνας. Αυτό είναι ο πνεύμονας που τροφοδοτεί με οξυγόνο τον αέρα που αναπνέουμε. Είναι η ίδια η ζωή και αξίζει να το προσέχουμε σαν τα μάτια μας. Οι εξορμήσεις μας στο δάσος θα είναι συνεχείς, τον χειμώνα με καθαρισμούς και το καλοκαίρι με πυρασφάλεια. Σε συνεργασία με το δασαρχείο θα μπορέσουμε ακόμη να κάνουμε τις απαραίτητες αποξηλώσεις και αναδασώσεις,  ώστε να υπάρχει συνεχή ανανέωση».

   Ένας ακόμη από τους σκοπούς του συλλόγου όπως περιγράφεται στο καταστατικό του, είναι και η προστασία του από κοπές δέντρων για διάνοιξη δρόμων. «Σαν σύλλογος είμαστε αντίθετοι στην καταστροφή του δάσους που κάποιοι βαυκαλίζονται για να περάσει η Περιμετρική, σημείωσε κλείνοντας ο κ. Αντώνας. Δεν θέλουμε να κοπεί ούτε ένα δέντρο γι’ αυτό τον σκοπό.  Είμαστε ανοιχτοί για οποιοδήποτε διάλογο, αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την καταστροφή του».

   Η επιστροφή έγινε αργά το μεσημέρι και οι Φίλοι του Δάσους κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολλές σακούλες με σκουπίδια. Μάλιστα υπήρχε και βιβλίο στο οποίο οι συμμετέχοντες έγραφαν τις εντυπώσεις τους. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως στον περίπατο συμμετείχαν μεταξύ των άλλων ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Λιόγκας και η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Γεροστεργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου