Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΒΙΟΠΑΚ).


   Σύσκεψη των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας (ΒΙΟΠΑ) με τους οικοπεδούχους του πάρκου, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες με την παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά στο γραφείο του. Αιτία της σύσκεψης ήταν ο προγραμματισμός για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, εν όψει των οικονομικών δυσκολιών που υπάρχουν στο σύνολο της διαχείρισης του ΒΙΟΠΑ, αλλά και των ίδιων των οικοπεδούχων.

   Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΒΙΟΠΑ Χρυσόστομο Παπαδόπουλο, πέρα από κάποια χρήματα που μπήκαν στο ταμείο του ΒΙΟΠΑ από δόσεις και πληρώθηκαν κάποιες από τις  υποχρεώσεις (λογιστήριο, υπάλληλος και δυο δόσεις του δανείου) δημιουργήθηκε και πάλι ένας όγκος χρεών. «Μπορεί να δίνεις τις  υποχρεώσεις σου, όμως δυστυχώς όσο περνά ο καιρός αυτές  μεγαλώνουν, τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος. Για τον λόγο αυτό καλέσαμε την σύσκεψη, ώστε να ενημερώσουμε τους οικοπεδούχους πως πρέπει να ζητήσουμε από την Εθνική τράπεζα να διακανονίσει εκ νέου το δάνειο σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουμε, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Ήδη έχουμε κάνει αίτηση στην Τράπεζα, την πρωτοκολλήσαμε και περιμένουμε την απάντηση που πιστεύουμε πως θα είναι θετική».

   Στην συνέχεια ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικοπεδούχοι. «Τελευταία μάλιστα αρκετοί αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους και προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με πρόταση που θα καταθέσουν μέσω του νεοσυσταθέντος σωματείου που έχουν ιδρύσει, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος. Πρέπει το οικονομικό  πρόβλημα να λυθεί από όλους μαζί. Ακόμη περιμένουμε απάντηση για συνάντηση που ζητήσαμε με τον υπουργό Ανάπτυξης. Εδώ θα πάμε μαζί με το νέο σωματείο, ενώ προσπαθούμε να συντονιστούμε και με τα άλλα 11 ΒΙΟΠΑ της Ελλάδα, μια και τα προβλήματα είναι κοινά. Τους ζητήσαμε μάλιστα να γίνει και μια συνάντηση, ίσως και στην Καβάλα ώστε να συντονιστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

   Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης που προσπαθεί να πετύχει το ΒΙΟΠΑ ώστε να διευκολυνθούν οι οικοπεδούχοι. «Για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσπαθούμε να αλλάξουμε κάποιους όρους ώστε να γίνει πιο ευέλικτο, τονίζει ο πρόεδρος του ΒΙΟΠΑ. Πρέπει κάποιοι όροι να προστεθούν και κάποιοι να αφαιρεθούν, για να μη γίνει το πρόγραμμα αυτό βρόγχος στους οικοπεδούχους από τις τράπεζες. Κι αυτό όμως πρέπει να γίνει σε αγαστή συνεργασία μαζί τους».

   Όσον αφορά το σωματείο όπως μας ενημέρωσε ένας εκ των ιδιοκτητών του ο Μάκης Δημητριάδης, ήδη έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα έγγραφα, έχει γίνει και η απαραίτητη δικάσιμος και περιμένουν την έκδοση της απόφασης για να προκηρύξουν εκλογές για να εκλεγεί η πρώτη διοίκηση. Η επωνυμία του θα είναι «Σωματείο Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων ΒΙΟΠΑ Καβάλας». Χθες το βράδυ μάλιστα ήταν προγραμματισμένο να συγκεντρωθούν τα μέλη του για να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους προς το ΒΙΟΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου