Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΣΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΩΡΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ!


   «Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος» λέει συχνά πυκνά ο θυμόσοφος λαός μας και έχει απόλυτο δίκιο. Περίμενε η κυρία στην στάση της οδού Κουντουριώτη το λεωφορείο του Αγίου Λουκά,  χωρίς να υποψιάζεται τι θα συμβεί την επόμενη στιγμή. Έρχεται το λεωφορείο, η κυρία επιβιβάζεται, το λεωφορείο ξεκινάει κι εκεί γίνονται όλα.

   Μόλις το λεωφορείο διανύει μερικά μέτρα, ακριβώς μπροστά του σημειώνεται ένα τροχαίο ατύχημα. Μια μοτοσυκλέτα που βγαίνει από την οδό Δαρδανελίων συγκρούεται με άλλη μοτοσυκλέτα που επιχειρούσε προσπέραση στο λεωφορείο. Οι δυο μηχανές με τους αναβάτες τους πέφτουν ακριβώς μπροστά στο λεωφορείο, ο οδηγός του οποίου για να μη τους χτυπήσει φρενάρει απότομα το μεγάλο όχημα. Όμως η επιβάτης που εκείνη την ώρα όρθια προσπαθούσε να ακυρώσει το εισιτήριο της, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί έχασε την ισορροπία της και έπεσε μέσα στο λεωφορείο.

   Αμέσως ο οδηγός προσπάθησε να της δώσει τις πρώτες βοήθειες, ενώ και διερχόμενοι έδιναν τις πρώτες βοήθειες στους οδηγούς των δικύκλων. Φυσικά ειδοποιήθηκαν άμεσα ΕΚΑΒ και τροχαία που βρέθηκαν στην οδό Κουντουριώτη. Ο γιατρός και οι διασώστες του ΕΚΑΒ αποφάσισαν προληπτικά να μεταφερθούν οι τραυματίες στο νοσοκομείο, όμως μας διαβεβαίωσαν πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η κατάστασή τους δεν ήταν σοβαρή. Λίγο πριν μεταφερθούν οι οδηγοί των δικύκλων τους έγινε αλκοτέστ στο οποίο βρέθηκαν αρνητικοί, ενώ ο οδηγός του λεωφορείο τόνισε πως δεν είχε καμιά επαφή μαζί τους.

   Και ευτυχώς, μια και το λεωφορείο μόλις είχε ξεκινήσει και σταμάτησε αμέσως λίγα εκατοστά μόνο από τα πεσμένα δίκυκλα. Όσον αφορά την άτυχη πραγματικά επιβάτη, τραυματίστηκε στην μέση και στα πόδια, χωρίς φυσικά να φταίει απολύτως τίποτα. Βέβαια οι υπόλοιποι επιβάτες που δεν έπαθαν απολύτως τίποτα, κατέβηκαν από το λεωφορείο και μεταφέρθηκαν με άλλο δρομολόγιο. Φυσικά επί μισή περίπου ώρα στην περιοχή επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο με τους τροχονόμους να προσπαθούν να διευκολύνουν την κίνηση. Αμέσως μετά την απομάκρυνση των οχημάτων η κυκλοφορία εξομαλύνθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου