Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟΧΩΡΙ. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.


   Άλλη μια σοβαρή αναζωπύρωση είχαμε χθες Παρασκευή 31 Αυγούστου το απόγευμα στην περιοχή το Βουνοχωρίου Καβάλας. Ως γνωστό το βράδυ της Πέμπτης ξέσπασε νέο μέτωπο φωτιάς στην περιοχή του Βουνοχωρίου, που η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής κατάφερε μέχρι το πρωί της Παρασκευή να το ελέγξει. Όμως χθες το απόγευμα μετά τις 5 υπήρξε η νέα αυτή αναζωπύρωση, που ανάγκασε τον περιφερειακό διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παναγιώτη Ντυκούδη να καλέσει από την Θεσσαλονίκη 3 αεροπλάνα Καναντέρ για να την ελέγξει πριν νυχτώσει.
(Φωτο από philippoi.in)
 
   Πράγμα που επετεύχθη με συνεχείς ρήψεις από τα Καναντέρ λίγο πριν νυχτώσει. Στην περιοχή βρέθηκαν ακόμη 8 πυροσβεστικά οχήματα από Καβάλα, Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη, 20 άνδρες που τα επάνδρωναν και 2 πεζοπόρα τμήματα των 10 ανδρών, ενώ υπήρξε τροφοδοσία με νερό από βυτία του δήμου Καβάλας. Παράλληλα επιχειρούσαν και τα δυο PZL που σταθμεύουν στο Μέγας Αλέξανδρος. Στις 8 το βράδυ, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ντυκούδης, η φωτιά είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παρέμεναν όλη νύχτα περιφρουρώντας την.

   Φωτιά Καβάλας

Όσον αφορά την φωτιά της Καβάλας, χθες ήταν η ώρα του απολογισμού. Τελικά πρόλαβε και έκαψε περί τα 40 στρέμματα με πεύκα και πουρνάρια. Η περιοχή συνεχίζει να περιφρουρείται από πυροσβέστες, οι οποίοι όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ντυκούδης, αντιμετώπισαν άμεσα και μια μικρή αναζωπύρωση.
 
 Όλοι οι Καβαλιώτες πάντως χθες συνέχισαν να μιλούν για εμπρησμό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε στην Π.Υ. ένα τηλεφώνημα στο οποίο άγνωστος ανέφερε πως είδε έναν με μηχανάκι να κινείται στην περιοχή του Κόντη και να πετάει ένα μπουκάλι με αναμμένο στουπί στο δάσος. Ο κ. Ντυκούδης σχολιάζοντας την πληροφορία τόνισε πως υπάρχουν κι άλλα τηλεφωνήματα και πληροφορίες που αφορούν την φωτιά και τα οποία ελέγχονται σχολαστικά.

   Την καμένη περιοχή επισκέφτηκε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Λιόγκας που διαμένει στην γειτονιά και ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητα πως επρόκειτο για εμπρησμό. «Το καμένο αυτό κομμάτι βρίσκετε ακριβώς στην καρδιά της πρώτης χάραξης της περιμετρικής και βλέπω πως το έβαλαν στο μάτι, σημείωσε ο κ. Λιόγκας σε επικοινωνία που είχαμε χθες το βράδυ μαζί του. Κι επειδή δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη σε κανέναν, πρέπει εμείς ο απλός κόσμος να οργανωθούμε και να διαφυλάξουμε την περιοχή αυτή, αφού είμαι πεπεισμένος πως θα ξαναπροσπαθήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου