Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ.



   Για ακόμη μια φορά μέσα στο φετινό καλοκαίρι «χτύπησαν» οι Κανταδόροι της Καβάλας, διαλέγοντας αυτή την φορά τις συνοικίες της Αγίας Βαρβάρας και των Πεντακοσίων. Το ραντεβού είχε δοθεί μπροστά στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού. Σχεδόν 30 άνθρωποι, αρκετοί από τους οποίους για πρώτη φορά, ανταποκρίθηκαν σε ακόμα ένα κάλεσμα του Κώστα Λιούμπα και της παρέας που συνεχίζουν για τρίτη χρονιά τις μελωδικές  αυτές διαδρομές στις συνοικίες της Καβάλας. 


   Με τον Κώστα στο μπουζούκι, τον Γιάννη και τον Τόλη να εναλλάσσονται στην κιθάρα και τον Δημήτρη στον μπαγλαμά, ξεκίνησαν να ανηφορίζουν τραγουδώντας την οδό Καραισκάκη. Ο κόσμος για ακόμη μια φορά τους περίμενε στα μπαλκόνια και στις αυλές των σπιτιών τους ζητώντας κάποια τραγούδια. Κι εκείνοι δεν τους χαλούσαν το χατίρι. 


   Οι στάσεις πολλές αφού κι εδώ ο κόσμος περίμενε να δει από κοντά την όμορφη αυτή συντροφιά. Άνθρωποι που συναντιόταν ίσως για πρώτη φορά έγιναν μια παρέα, μια συντροφιά. Βλέποντας αυτή την ατμόσφαιρα πολλοί ήταν και αυτοί που τους ακολουθούσαν.
 
   Μια συγκινητική στιγμή έζησαν οι Κανταδόροι λίγο πριν το δασάκι των Πεντακοσίων. Μια ηλικιωμένη κυρία, η κ. Δωροθέα από τις πρώτες που κατοίκησαν στα σπίτια των Πεντακοσίων, περίμενε στο μπαλκόνι της τους Κανταδόρους για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Θυμήθηκε εκείνες τις εποχές που οι καντάδες, ίσως και προς την  ίδια, ήταν συχνό φαινόμενο. Ζήτησε κάποια τραγούδια και οι Κανταδόροι δεν της χάλασαν το χατίρι, πράγμα που την συγκίνησε ιδιαίτερα και δεν είχε λόγια να τους ευχαριστήσει. Απίστευτη και μοναδική στιγμή  που οι Κανταδόροι σίγουρα θα αργήσουν να ξεχάσουν, ενώ έδωσαν ραντεβού για την επόμενη φορά που θα διαλέξουν την συνοικία των Πεντακοσίων.  

   Για πρώτη φορά οι Κανταδόροι μπήκαν και σε κάποια στενά της συνοικίας. Κι εκεί ο κόσμος τους υποδέχτηκε με θέρμη ενώ δεν υπήρξαν αρκετά κεράσματα. Στο παρκάκι της οδού Κάνιγγος οι Κανταδόροι σταμάτησαν για λίγο, ενώ ευχαρίστησαν και κάποιες κυρίες που τους ζήτησαν να τραγουδήσουν στο παρκάκι που υπάρχει στα Γαλατάδικα. Και μπορεί η καντάδα στα Πεντακόσια να τελείωσε, όμως οι Κανταδόροι φάνηκε πως δεν χόρτασαν από την όμορφη βόλτα. Έτσι κατέβηκαν όλοι μαζί στην παραλία κι εκεί μπροστά στην αφετηρία των αστικών λεωφορείων έστησαν ένα γλέντι, μαγνητίζοντας τους περαστικούς πολλοί από τους οποίους σιγοτραγούδησαν μαζί τους. 

   Επόμενη καντάδα στην επόμενη πανσέληνο του Αυγούστου στην συνοικία της Παναγίας. Η ημερομηνία και η ώρα θα ανακοινωθούν έγκαιρα με την πρόσκληση να είναι ανοιχτή σε όλους. Σίγουρα θα είναι μια ακόμη μαγική βραδιά με το πιο μεγάλο φεγγάρι του χρόνου να τους συνοδεύει. Να είστε όλοι εκεί. 

   Τέλος την Τρίτη 27 Αυγούστου στον προαύλιο χόρο του σχολείου τις Παναγίας στον φάρο οι Κανταδόροι θα προσπαθήσουν να μαζέψουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Να και μερικά ονόματα μουσικών που θα συμμετάσχουν στην μουσική αυτή βραδιά:
 
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΕΔΑΚΗΣ
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
 
ΧΑΡΗΣΤΣΙΠΟΥΡΙΔΗΣ
 ΕΦΗ ΛΕΩΝΙΔΟΥ
 ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΚΟΥΚΟΥΤΖΙΚΑΣ
 ΜΑΡΙΑΝΑ ΚΕΣΟΓΛΟΥ
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΓΙΑΣΑΣ
 ΤΟΛΗΣ ΒΟΥΡΒΟΥΤΣΙΩΤΗΣ
 Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
 
ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΟΥΜΠΑΣ (ΜΠΟΥΖΟΥΚΑΣ)
 
ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ: ΓΑΛΑΤΑ , ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΓΑΤΑΤΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΧΑΡΤΙΚΑ και ότι άλλο έχει ο καθένας ευχαρίστηση. ΕΝΑΡΞΗ 9:30 MM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου