Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

"ΚΑΒΑΛΑ AIR SHOW 2012". ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ. ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ.


   Ακόμη μια σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 31 Μαίου το πρωί, με σκοπό την τελική ενημέρωση των μελών της Ομάδας Επιχειρησιακής Διοίκησης του «Kavala Air Show 2012» και την ανάθεση των αποστολών και των καθηκόντων που αναλογούν στον καθένα. Κι όλα αυτά αφού πλέον φτάσαμε στην τελική ευθεία της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί 21 – 24 Ιουνίου σε Καβάλα και Θάσο.

   Ο συντονιστής του «Kavala Air Show 2012» Παναγιώτης Γεωργιάδης, παρουσίασε αναλυτικά στους εκπροσώπους του Στρατού, της Αεροπορίας, του Ναυτικού, του Λιμενικού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των δήμων του νομού, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, αλλά και των διάφορων συλλόγων που συμμετέχουν εθελοντικά στην διοργάνωση, το επιχειρησιακό στήσιμο του κάθε φορέα, καθώς και το πρόγραμμα του τριημέρου.

  «Είναι η δεύτερη σύσκεψη της Ομάδας Επιχειρησιακής Διοίκησης, η οποία θα εξετάσει τις εξελίξεις σε επιχειρησιακό επίπεδο, σημείωσε ο διευθυντής Γεωργιάδης. Το κόστος της διοργάνωσης δεν θα ξεπεράσει τις 35.000 ευρώ, κατεβάζοντάς το στο μισό, σε σχέση με πέρσι. Φέτος η ζώνη αεροπορικών επιδείξεων θα είναι έξω από το λιμάνι, χωρίς  όμως να μειώνεται η εικόνα του show σε σχέση με πέρσι. Φέτος μάλιστα θα έχουμε και πτήσεις μαχητικών Jet, ενώ προέχει η ασφάλεια του κόσμου, πέρα από την ψυχαγωγία του».

   Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα υπάρξουν συμμετοχές ομάδων επίδειξης από την Αυστρία την Ιταλία, την Σερβία και την Βουλγαρία, ενώ υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έρθουν αεροπλάνα και από την Ρουμανία.  Όσον αφορά τους λάτρεις του αεροπορικού τουρισμού που θα επισκεφτούν την Καβάλα, οι διοργανωτές περιμένουν να έρθει κόσμος από την Ιορδανία μέχρι την Αγγλία.

   Σύμφωνα τώρα με το μέχρι στιγμής πρόγραμμα, το απόγευμα της Πέμπτης, 21 Ιουνίου θα ξεκινήσει την λειτουργία της η στατική αεροπορική έκθεση στον ανοικτό παραλιακό δρόμο και στο φουαγιέ της ΠΕ Καβάλας και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 24 Ιουνίου. Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν οι κύριες πτητικές επιδείξεις μεταξύ 18:00-21:30. Θα πραγματοποιηθούν σε δύο σκέλη, με εναέρια μέσα που θα εκτελέσουν τρία είδη επιδείξεων (mission display, aerobatics , Fly past ), ανάλογα με τον ρόλο τους και την εξουσιοδότηση των φορέων που ανήκουν.

   Στις επιδείξεις θα συμμετέχει ο τομέας Ενόπλων Δυνάμεων και κρατικών φορέων, με περισσότερα από οκτώ εναέρια μέσα στο σύνολο, καθώς και ο τομέας πολιτικής αεροπορίας με περισσότερα από δεκαοκτώ  εναέρια μέσα στο σύνολο. Την Κυριακή 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων 1916-18 στον Πρίνο Θάσου, κατά την οποία προγραμματίζονται και περιορισμένες αεροπορικές επιδείξεις στον χώρο.

    Παράλληλα θα πραγματοποιείται και πλήθος άλλων δράσεων, όπως είναι η πρώτη παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Αεροπορικός Πόλεμος στη Μακεδονία 1916-17» που αφορά στην περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή την Πέμπτη, 21 Ιουνίου και ώρα 9 το βράδυ. Όπως είπαμε θα υπάρχει η διαρκής έκθεση φωτογραφίας αεροπορικού περιεχομένου, καθώς επίσης και μοντέλων αεροπλάνων και διοραμάτων. Ακόμη θα πραγματοποιηθούν πτητικές επιδείξεις και στατική έκθεση αερομοντέλων ομίλων και συλλόγων στο προσωρινό «Μοντελοδρόμιο» του Λιμανιού, ναυτικές επιδείξεις και αγώνες του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας (ΝΟΚ) στην παραλιακή ζώνη της πόλης, επιδείξεις χειρισμού έκτακτων αναγκών από Ομάδες Διάσωσης και πρώτων βοηθειών, ενώ δράσεις θα έχουν οι Αεροπρόσκοποι και οι Ναυτοπρόσκοποι Καβάλας.

   «Το σύνθημα είναι «Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά» για να έχουμε την δυνατότητα να απολαύουμε το μοναδικό αυτό αεροπορικό υπερθέαμα που θα γίνει στην Καβάλα» τόνισε κλείνοντας την παρουσίαση ο κ. Γεωργιάδης. Περισσότερα για το μεγάλο αυτό αεροπορικό υπερθέαμα που θα γίνει στην Καβάλα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://kavala-airshow.com/gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου