Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ

   20 χρόνια συμπλήρωσε φέτος η τράπεζας αίματος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης. 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στους κατοίκους του χωριού, αλλά και όλης της γύρω περιοχής. Και το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε μια επετειακή εκδήλωση με την παρουσία και τις ομιλίες  διακεκριμένων γιατρών. Της διευθύντριας του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου Καβάλας, Βούλας Παπαδοπούλου και του καρδιολόγου και διδάκτορα της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Δαυίδ Συμεωνίδη.

   Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης η διευθύντρια της τράπεζας αίματος της Νέας Καρβάλης Δάφνη Καζάκου αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της 20χρονης αυτής πορείας - Ιούνιο του 1995 έγινε η πρώτη αιμοδοσία και ουσιαστικά ξεκίνησε η τράπεζα αίματος της Στέγης. 1600 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν από 370 τακτικούς ή έκτακτους αιμοδότες και βοηθήθηκαν πάνω από 510 συνάνθρωποι  που το είχαν ανάγκη, αφού διατέθηκαν σ’ αυτούς πάνω από 1500 μονάδες. 

Απόλυτα ευχαριστημένος και ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Καπλάνης Ιωσηφίδης που στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούν σ’ αυτή την προσπάθεια, την οποία χαρακτήρισε μεγάλη κοινωνική προσφορά και η οποία θα συνεχιστεί με την λειτουργία του Κέντρου Προστασίας και Μέριμνας της Στέγης μέσα στο 2016. Ήδη οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Καπλανίδειου ξενώνα είναι έτοιμες και απομένει ο εξοπλισμός για την ολοκλήρωση του κέντρου. Ακόμη ο κ. Ιωσηφίδης τόνισε την ανάγκη να γίνει στην περιοχή μια επιδημιολογική μελέτη, μια και οι  αυξημένες καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά και οι καρκίνοι υποβαθμίζουν σημαντικά το επίπεδο της ζωής των κατοίκων της περιοχής.

   Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησαν οι ομιλίες των γιατρών. Η κ. Παπαδοπούλου τόνισε την ανάγκη του να υπάρχουν εθελοντές αιμοδότες και ο κ. Συμεωνίδης με απλά και κατανοητά λόγια εξήγησε το τι πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε μια υγειή καρδιά χωρίς προβλήματα. Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ των άλλων ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ Αναστασία Ιωσηφίδου, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Νέας Καρβάλης Νίκος Γκίκας με τα μέλη του τοπικού της Νέας Καρβάλης και αρκετοί Καρβαλιώτες που την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον.


   Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις όσων προσέφεραν στην τράπεζα αίματος της Νέας Καρβάλης πάνω από 20 μονάδες αίματος ο καθένας. Τέλος να σημειώσουμε ότι την ερχόμενη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη αιμοδοσία στην αίθουσα της Στέγης Πολιτισμού της Νέας Καρβάλης, από το 10 το πρωί μέχρι τη μια μετά το μεσημέρι. Οι φωτογραφίες είναι από την εκδήλωση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου