Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

"ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ.


   «ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ» ήταν το μήνυμα που έγραφαν προχθές Κυριακή 3 Ιουνίου το πρωί τα μπλουζάκια αθλητών και διοργανωτών, το οποίο προσπάθησαν να περάσουν στον κόσμο μέσα από τον «4ο Γρηγοριανό αγώνα δρόμου», που διοργάνωσε ο Σύλλογος οικογένειας του Θεραπευτικού Προγράμματος «Κιβωτός» του ΚΕΘΕΑ. Στόχος της ιδιαίτερης αυτής εκδήλωσης που είχε χορηγούς επικοινωνίας την εφημερίδα «Η ΕΒΔΟΜΗ» και το «Στούντιο 7», ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της Καβαλιώτικης κοινωνίας στο θέμα των ναρκωτικών, που γίνεται ολοένα και πιο έντονο.

   8.30 η ώρα λοιπόν το πρωί της Κυριακής πρωί στη Νέα Καρβάλη όλα ήταν έτοιμα. Οι δρομείς με τα μπλουζάκια και τα καπελάκια τους, περίμεναν τον αφέτη να δώσει την εκκίνηση για τα 11 χιλιόμετρα από τον Άγιο Γρηγόριο μέχρι την πλατεία της Καβάλας. Λίγο νωρίτερα οι άνθρωποι του ΚΕΘΕΑ και των χορηγών, εξήγησαν τους λόγους του εγχειρήματος αυτού και ευχήθηκαν στους αθλητές καλή επιτυχία, μιλώντας για αγώνα δρόμου και ταυτόχρονα αγώνα ζωής.

   Οι δρομείς μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στη Νέα Καρβάλη και έβαλαν τις αθλητικές τους φόρμες. Με το ρολόι του Αγίου Γρηγορίου να χτυπάει 8.30 ακριβώς, δόθηκε η εκκίνηση. 75 αθλητές και αθλήτριες, ξεκίνησαν τον αγώνα από τη Νέα Καρβάλη μέσω της παλαιάς εθνικής οδού και περνώντας από την Άσπρη Άμμο, το Στάδιο Ανθή Καραγιάννη, την Ερυθρού Σταυρού και τις Καμάρες, τερμάτισαν στην Κεντρική Πλατεία της Καβάλας. Σε δυο σημεία της διαδρομής υπήρχαν άνθρωποι του συλλόγου, που έδιναν νερό και χυμούς στους δρομείς, ενώ άνδρες και γυναίκες της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας, ρύθμιζαν την κίνηση και βοηθούσαν τους αθλητές, μια και ο αγώνας όπως είπαμε γινόταν στο παλιό εθνικό δίκτυο και με την κυκλοφορία των αυτοκινήτων να γίνετε κανονικά. Την υγειονομική κάλυψη του αγώνα είχαν οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι βρισκόταν σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.

   Και πολύ γρήγορα, 38 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό εκκίνησης του αφέτη, ο Δημήτρης Τζεφαλής από την Δράμα όπως και πέρσι, έκοψε το νήμα του τερματισμού στην κεντρική πλατεία. Ακολούθησαν στην δεύτερη θέση ο Δημήτρης Βογιατζής με 40.36, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Ιωσηφίδης με χρόνο 43.44.

   Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Κική Αρσένη με χρόνο 51.56. Ο γηραιότερος αθλητής που συμμετείχε ήταν ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος 67 ετών και ο μικρότερος ο Βασίλης Παπαδόπουλος 16 ετών. Στους 3 πρώτους νικητές και νικήτριες απονεμήθηκαν μετάλλια, ενώ όλοι οι δρομείς καταχειροκροτήθηκαν και πήραν διπλώματα συμμετοχής.

   Τις απονομές έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής και μέλη του Δ/Σ του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου