Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

ΠΑΡΕΚΑΜΨΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΝΤΕΒΛΕΤ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ.


   Προτίμησε τελικά να μην επισκεφτεί την Καβάλα την περασμένη Πέμπτη 28 Ιουνίου, ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων και επικεφαλής του Τουρκικού ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος DHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο κ. Μπαχτσελί  ήταν προγραμματισμένο να επισκεφτεί τη συνοικία της Παναγίας, το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μεχμέτ Αλή και την Παλιά Μουσική. Όμως προχθές το βράδυ και παρά την ενημέρωση του υπουργείου εξωτερικών για την επικείμενη επίσκεψη, η διεύθυνση του Ιμαρέτ λόγω του φόβου δυσφήμησης του ξενοδοχείου, αποφάσισε να μην επιτρέψει σ’ αυτό την είσοδο του Τούρκου εθνικιστή.  

   Από νωρίς το πρωί πάντως, σαράντα περίπου μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας αλλά και κάποιοι μεμονωμένοι Καβαλιώτες, κρατώντας ελληνικές σημαίες καθώς και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, είχαν συγκεντρωθεί κατ’ αρχήν στον χώρο μπροστά στο άγαλμα του Μεχμέτ Αλή, αποφασισμένοι να  διαμαρτυρηθούν και να μην επιτρέψουν την διέλευση του κ. Μπαχτσελί. Μια τεράστια Ελληνική σημαία είχε τοποθετηθεί από τα μέλη της πατριωτικής Κίνησης και στο Κάστρο της Καβάλας. Στην περιοχή της Παναγίας βρέθηκε  ισχυρή αστυνομική δύναμη που περιπολούσε διακριτικά στην περιοχή, καθώς και στο κέντρο της πόλης. Λίγο αργότερα το «μπλόκο» της Πατριωτικής Κίνησης μεταφέρθηκε στην διασταύρωση της Θεοδώρου Πουλίδη με την οδό Μεχμέτ Αλή, μια και είχαν πληροφορία πως ο Τούρκος εθνικιστής θα πάει μόνο στην Παλιά Μουσική.

   Τελικά γύρω στις 11 το πρωί ήρθε η πληροφορία πως ο κ. Μπαζτσελί και η συνοδεία του δεν θα έρθουν στην Καβάλα, αλλά θα κατευθυνθούν προς την Θεσσαλονίκη. Τα μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας μόλις το έμαθαν αποχώρησαν ικανοποιημένοι, αφού έψαλλαν πρώτα τον Εθνικό ύμνο. Ο αντιπρόεδρος της Πατριωτικής Κίνησης Δημήτρης Δημητριάδης, έκανε δηλώσεις αμέσως μετά την… λήξη του συναγερμού. «Αυτό που θέλαμε το πετύχαμε και τελικά δεν ήρθε στην Καβάλα ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης. Δεν θ’ αφήσουμε τα «οικονομικά συμφέροντα» της πόλης να αμαυρώσουν την ιστορία μας, με επικίνδυνους ελιγμούς κάποιων τουρκολάγνων της Καβάλας, που επιτρέπουν να μας επισκέπτονται τέτοιου είδους άνθρωποι. Ο κύριος αυτός είναι επικίνδυνος, και ευχαριστούμε τη διοίκηση του Ιμαρέτ, που όπως μάθαμε δεν επέτρεψε στον Τούρκο πολιτικό να το επισκεφτεί».

   Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της Πατριωτικής Κίνησης Κώστας Τόνιος. «Μόνο ανατριχίλα μας προκάλεσε η είδηση ότι αυτός ο άνθρωπος, που ήρθε για να σπείρει το μίσος, μπορεί να περάσει από την πόλη μας, τόνισε με έμφαση. Εμείς τοποθετήσαμε την Ελληνική σημαία στο Κάστρο, σε μια συμβολική κίνηση που σίγουρα δεν είναι παράνομη, για να καταλάβουν κάποιοι, ακόμα και εντός της πόλης μας, που άνοιξαν την πόρτα στους Τούρκους, σαν τον κ. Μπαχτσελί, ότι αυτά τα μέρη είναι και θα είναι Ελληνικά. Θα  συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και όσο υπάρχει η Πατριωτική Κίνηση, θα μαχόμαστε για το συμφέρον της πατρίδας μας, του τόπου μας και της πόλης μας, χωρίς να κάνουμε τίποτα παράνομο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου