Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΔΑΚΡΥΑ...


   Άλλη μια παράξενη όσο και άσχημη σελίδα γράφτηκε χθες Τετάρτη 04 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας. Για ακόμη μια φορά στον στόχο βρέθηκαν τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια που με προτροπή του δήμου νοίκιασαν μικροεπαγγελματίες για να δώσουν ζωή τις μέρες των εορτών. Όμως η ομοσπονδία επαγγελματιών και εμπόρων μιλώντας δια του προέδρου της Παναγιώτη Αρσονιάδη κατέθεσε καταγγελία για αθέμιτο ανταγωνισμό στην εισαγγελία.

    Μιλώντας σε έντονους τόνους σε πρωινή εκπομπή του στούντιο 7 ο κ. Αρσονιάδης τόνισε πως ότι έγινε, έγινε γιατί είναι παράνομη ενέργεια. «Θέλουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα των μελών μας, δήλωσε. Η απόφαση αυτή για την καταγγελία πάρθηκε ομόφωνα από το Δ/Σ της ομοσπονδίας. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε τέτοια απόφαση αφού πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από συλλόγους. Περιμένουμε να αναπληρωθούν τα έσοδα των καταστημάτων αυτές τις ημέρες». Από εκεί και μετά η κατάσταση εκτραχύνθηκε, αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας βγήκε εκτός εαυτού, χάνοντας όποιο δίκιο μπορεί να είχε.

   Άμεση ήταν η αντίδραση από τον αντιδήμαρχο Χριστόδουλο Μιχαλάκη που υπεραμύνθηκε των επιλογών του δήμου. «Για 20 μέρες που θα λειτουργήσουν τα σπιτάκια της πλατείας σίγουρα δεν θίγετε η αγορά της Καβάλας. οι άνθρωποι αυτοί διαθέτουν μικρά πράγματα και γλυκά ίσα ίσα για ένα μεροκάματο. Με τον τρόπο αυτό δεν γίνετε συνδικαλισμός. Αντί οι επαγγελματίες να είναι όλοι μαζί, πυροδοτούν αυτές τις άσχημες καταστάσεις. Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά στους ανθρώπους της πλατείας». Και ο κ. Μιχαλάκης το έκανε, αφού σε λίγη ώρα που στην πλατεία εμφανίστηκαν υπάλληλοι της διεύθυνσης εμπορίου και του υγειονομικού συνοδευόμενοι από αστυνομικά όργανα, βρέθηκε στην πλατεία, δίνοντας τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις πως ήδη βρίσκετε στην διαδικασία έκδοσης αδειών λειτουργίας. Βέβαια οι ελεγκτικές υπηρεσίες έκαναν την δουλειά τους παίρνοντας τα στοιχεία των ανθρώπων που βρίσκονται στα σπιτάκια της πλατείας.

   Όμως εκείνοι θεωρώντας πως θίγονται άμεσα από όλα αυτά συνεννοήθηκαν και έκλεισαν τα σπιτάκια της πλατείας συμβολικά όπως είπαν. «Με αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να δουλέψουμε, μας είπε ένας εξ αυτών ο Γιάννης Θωμαίδης. Θα κλείσουμε τα σπιτάκια μέχρι να εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες, αλλά και να δείξουμε σε όλους την άσχημη εικόνα της άδειας πλατείας». Το μεσημέρι όλοι μαζί βρέθηκαν στο δημαρχείο όπου κατέθεσαν τα στοιχεία τους ώστε να γίνουν γρήγορα οι προεγκρίσεις για τις άδειες. Στην συνέχεια θα κάνουν ενστάσεις κατά όσων έγραψαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες. Πάντως η εικόνα της πλατείας αμέσως μετά την απόφαση να κλείσουν τα σπιτάκια ήταν τραγική. Στην πλατεία υπήρχαν μόνο οι αθίγγανοι και τα περιστέρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου