Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΙΣΟΝ... ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ!!!



   Για ακόμη μια φορά το πλοίο της άγονης γραμμή Ταξιάρχης ταλαιπώρησε τους επιβάτες του λόγω βλάβης. Πολύ πρωτότυπο θα μας πείτε, αλλά αυτή η κοροϊδία πρέπει κάποτε να σταματήσει υπήρχαν εγκλωβισμένοι επιβάτες και εμπορεύματα τόσο στην Καβάλα όσο και στην Λήμνο από την περασμένη Παρασκευή και τελικά εξυπηρετήθηκαν χθες με το άλλο «στολίδι» το Aqua Maria. Τέσσερις μέρες στα λιμάνια και εμείς συζητάμε για αύξηση τουρισμού. 

   Η εταιρεία με μια λιτή ανακοίνωση απέσυρε τον Ταξιάρχη. «Κατά τη διάρκεια ταξιδίου του Ταξιάρχη την Παρασκευή 07/06/2013 και ενώ έπλεε με την υπηρεσιακή του ταχύτητα, εκτελώντας το δρομολόγιο από Αγ. Ευστράτιο για Ψαρά, διαπιστώθηκε αύξηση φορτίου της δεξιάς κύριας μηχανής με φαινόμενο ταλάντωσης αυτής. Αμέσως έγινε κράτηση της μηχανής. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Λαυρίου, εκλήθη ειδικό συνεργείο δυτών, παρουσία επιθεωρητού του παρακολουθούντος το πλοίο νηογνώμονα καθώς και παρουσία κλιμακίου των λιμενικών αρχών Λαυρίου. Διαπιστώθηκε ότι στο δεξιό άξονα εξωτερικά του έλικα του πλοίου, υπήρχαν περιτυλιγμένα μεγάλου μήκους συρματόσχοινα και τμήματα κάβου που αφαιρέθηκαν από τους δύτες. Κατόπιν απαίτησης της κλάσης του πλοίου, θα διενεργηθεί εκτεταμένος έλεγχος για τη διαπίστωση της καλής λειτουργίας του έλικα και του ελικοφόρου άξονα. Το πλοίο μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, θα αναχωρήσει από το Λαύριο τη Παρασκευή 14/06/2013 για τα εγκεκριμένα δρομολόγια του. οι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν από άλλα πλοία της εταιρείας» ανέφερε η ανακοίνωση. 

   Ιδιαίτερα αγανακτισμένος πάντως ήταν για ακόμη μια φορά ο δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής στην χθεσινή πρωινή εκπομπή του Στούντιο 7. «Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Πρέπει να καταλαμβάνουν όλοι πως η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά όλη την Βόρεια Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Χατζηδιαμαντής. Και δυστυχώς πέρασε για 3 χρόνια η δρομολόγηση ενός παμπάλαιου ακόμη πλοίου του Θεόφιλος, που βρίσκετε εδώ και πολλά χρόνια αραγμένο κάτω από το γραφείο του υπουργού ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη. Είναι λογικό τέτοια παλιά σκαριά 40 χρονών να βγάζουν συνεχώς βλάβες. Δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε με αυτά τα πλοία το καλοκαίρι. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε ένα γκρουπ τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι μας είπαν πως έχουμε ένα υπέροχο νησί που όμως δεν έχει συνεχή πρόσβαση. Ακόμη και όλη η εμπορική κίνηση έχει σημαντικά προβλήματα. Ίσως θα πρέπει σε συνεργασία δήμων και περιφερειών να αποκτήσουμε ένα καινούργιο πλοίο όπως αποκτούμε δρόμους, μια και μιλάμε για συγκοινωνία».


   Ακόμη και η αεροπορική μετακίνηση είναι πολύ δύσκολη λόγω κόστους. «Η μετακίνηση με το αεροπλάνο δυστυχώς είναι πολύ ακριβή για τους περισσότερους κατοίκους της Λήμνου, τόνισε ο δήμαρχος Λήμνου. Για μια απλή διαδρομή αν χρειαστεί να την κλείσεις άμεσα χρειάζονται 186 ευρώ. Οπότε καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για μια οικογένεια που χρειάζεται να μετακινηθεί. Παρ’ όλα αυτά όπως βλέπουμε το Ελληνικό κράτος κοιμάται και αδιαφορεί παρά τις δικές μας οχλήσεις. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την συγκοινωνία του νησιού μας. Έχουμε συνεργασία με τον δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή ο οποίος μέσω της ΠΕΔ έκανε κάποιες διαμαρτυρίες στέλνοντας επιστολές στον υπουργό και θα συνεχίσουμε την συνεργασία».

   Και ο κ. Σιμιτσής όμως, παραδέχτηκε πως υπάρχει πρόβλημα και διαβεβαίωσε πως θα συνεχίζει να το αναδεικνύει μέσω της ΠΕΔ. «Είναι προδοτικό και ίσως συνιστά μια προετοιμασία για εθνική καταστροφή αν η Λήμνος μείνει απροστάτευτη. Χρειάζονται ίσως πιο δυναμικές αντιδράσεις. Εμείς εκτός των άλλων ετοιμάζουμε μια συμβολική κίνηση εξετάζουμε την πιθανότητα να κατέβει ένα μέρος των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Φιλίππων στην Λήμνο τον ερχόμενο Αύγουστο. Κάποιες παραστάσεις θα δοθούν και στη Λήμνο. Κι αν δεν υπάρχει καράβι θα πάμε ακόμη και με καΐκια», τόνισε χαριτολογώντας ο κ Σιμιτσής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου