Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΦΙΛΟ" ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ. ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ..



   ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.
  
   Συνεχίζονται οι προσφορές από τον σύλλογο «ΦΙΛΟΣ» για την αδελφοποίηση Καβάλας Νυρεμβέργης. Έτσι όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του συλλόγου Σωτήρης Ξώγνος, φορτώθηκαν την περασμένη Τρίτη σε φορτηγό της εταιρείας Schenker οι 26 Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές που προορίζονται για σχολεία όλων των βαθμίδων και κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Καβάλας.


   «Αυτή η αποστολή είναι η τρίτη κατά σειρά τα τελευταία 3 χρόνια για τον δήμο Καβάλας και η τέταρτη για την ευρύτερη περιοχή, μας μεταφέρει ο κ. Ξώγνος. Μια αποστολή είχε παραλήπτες τον δήμο Θάσου. Έχουν σταλεί συνολικά περισσότεροι από 100 ηλεκτρονικοί υπολογιστές  τα τελευταία 3 χρόνια, είτε σαν συνολικές μεταφορές μέσω των υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, είτε μεμονωμένα. Το Δ.Σ. του συλλόγου «ΦΙΛΟΣ» σε παλαιότερη συνεδρίασή του είχε αποφασίσει να συλλέγονται και να στέλνωνται οι υπολογιστές με φορτηγό στον δήμο Καβάλας, επειδή οι υπηρεσίες του έχουν καλλίτερη επίγνωση των αναγκών των διαφόρων υπηρεσιών. Έτσι αποφεύγεται για τον σύλλογο ο κατακερματισμός και η πολυδιάσπαση του υλικού».


   Το κόστος των μεταφορών προς την Καβάλα μέχρι τώρα έχει αναλάβει και έχει καλύψει η Δημωφέλεια. Όσον αφορά την προσφορά , η μερίδα του λέοντος ανήκει στο τμήμα IT της εταιρείας Semikron Elektronik που ο «ΦΙΛΟΣ» και τα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου ευχαριστούν για μια ακόμη φορά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι 20 από τους νέους υπολογιστές θα προωθηθούν σε σχολεία και υπηρεσίες του δήμου Καβάλας οι 5 στη Δημωφέλεια και ο ένας στην Παιδόπολη Καβάλας.  

ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ  

   Δεκτή έγινε τελικά η πρόταση του δήμου Καβάλας να τοποθετήσουν μια σημαία στα οχήματά τους οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί των ταξί του σωματείου. Η πρόταση αυτή έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας. Έτσι από χθες Πέμπτη 6 Ιουνίου τα περισσότερα ταξί της Καβάλας τοποθέτησαν την συγκεκριμένη σημαία, που έχει μπλε χρώμα και πάνω της υπάρχει το άγαλμα της Νίκης που βρίσκετε στο Ηρώο της πόλης και γράφει: «100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΒΑΛΑ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ».

    Όπως μας ενημέρωσε σχετικά ο πρόεδρος του EUROTAXI Γρηγόρης Αποστολίδης, στο σύνολό τους σχεδόν οι συνάδελφοί του δέχτηκαν αυτή την πρόταση του δήμου Καβάλας. Για τον λόγο αυτό παραγγέλθηκαν 160 σημαίες σε σύνολο 170 περίπου ταξί. Βέβαια κι αν κάποιος μείνει και χρειαστεί θα μπορεί να προμηθευτεί από το σωματείο. Δεκτό με ικανοποίηση έγινε και από τον κόσμο ο οποίος κοιτούσε με ενδιαφέρον τα ταξί με τις σημαίες ρωτώντας να μάθει τι ακριβώς πρεσβεύουν.  

   Όσον αφορά την τοποθέτηση του νέου ηλεκτρονικού συστήματος tablet στα ταξί της Καβάλας, ο κ. Αποστολίδης βρέθηκε χθες στην Θεσσαλονίκη πιέζοντας να τελειώσει όσο γίνετε πιο γρήγορα η τοποθέτησή τους στα ταξί του EUROTAXI. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, αλλά και την δική μας ασφάλεια. Είπαμε ναι στην τεχνολογία με διαδικτυακές διευκολύνσεις μέσω ιντερνέτ μέσα στα οχήματά μας. 


   Όμως δυστυχώς χρειάζεται χρόνος και η προσπάθειά μας θα ολοκληρωθεί σε δυο περίπου μήνες. Όμως σίγουρα θα είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα που θα  βοηθήσει το επιβατικό κοινό προσφαίροντάς το γρηγορότερες και ασφαλέστερες υπηρεσίες,  αλλά και τους συναδέλφους μας που θα αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς ιδιαίτερα τις νύχτες», σημείωσε ο κ. Αποστολίδης σε χθεσινή επικοινωνία που είχαμε μαζί του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου