Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΑΡΣΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ.



   Για ακόμη μια φορά φάρσα για βόμβα όπως τελικά αποδείχτηκε, αναστάτωσε χθες Τρίτη 4 Ιουνίου το πρωί την λειτουργία δικαστικού μεγάρου Καβάλας. Ήταν λίγο μετά τις 09.30 το πρωί, όταν στο τηλεφωνικό κέντρο του διοικητικού προσωπικού του δικαστικού μεγάρου και πιο συγκεκριμένα στο γραφείο του πρώην προέδρου των δικαστικών υπαλλήλων  Παναγιώτη Μεϊτανίδη, τηλεφώνησε άγνωστος και είπε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα. «Βόμβα, βόμβα στο δικαστικό μέγαρο. Βόμβα» είπε με σοβαρό τόνο ο άγνωστος κι έκλεισε το τηλέφωνο.

   Φυσικά οι δικαστικοί υπάλληλοι αναστατώθηκαν και ειδοποίησαν την αστυνομία, που σε λίγη ώρα πήρε μέτρα εκκενώνοντας το μέγαρο. Όλοι μιλούσαν για φάρσα αλλά κανένας δεν ήθελε να το διακινδυνεύσει. Πρώτη στο δικαστικό μέγαρο έφτασε η ομάδα ΔΙΑΣ, άνδρες της οποίας έφτασαν πολύ γρήγορα στο δικαστικό μέγαρο. Απέκλεισαν τις εισόδους του κτιρίου μη επιτρέποντας κανέναν να εισέλθει, ενώ ξεκίνησε και η διαδικασία εκκένωσή του. Ο κόσμος ήταν πολύς λόγω του ότι υπήρχαν πολλές υποθέσεις εκδίκασης από το πρωτοδικείο Καβάλας. 

   96 υποθέσεις μεταξύ των οποίων και εκδικάσεις ασφαλιστικών μέτρων υπήρχαν εγγεγραμμένες στο πινάκιο, οπότε πολλοί ήταν τόσο οι αντίδικοι όσο και οι δικηγόροι που βρισκόταν εκείνη την ώρα στα δικαστήρια.  Για ακόμη μια φορά πάντως τονίστηκε κατηγορηματικά πως ότι ώρα τελειώσει η αστυνομία τις απαραίτητες έρευνες, οι δίκες στο δικαστήριο θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν κανονικά. 

   Όλοι περίμεναν να ειδοποιηθεί ο αστυνομικός σκύλος που θα έψαχνε όλο το κτίριο, όμως εκείνος βρισκόταν σε άλλη υπόθεση κι έτσι οι άνδρες της αστυνομίας ανέλαβαν την έρευνα του κτιρίου. Έψαξαν εξονυχιστικά για σχεδόν μια ώρα όλο το δικαστικό μέγαρο και τελικά δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα, αποδεικνύοντας πως για ακόμη μια φορά ήταν μια ανόητη φάρσα. Οι έρευνες τελείωσαν γύρω στη 10.30 και οι υπάλληλοι επέστρεψαν στις θέσεις τους μέχρι την λήξη του ωραρίου. 


   Φυσικά για άλλη μια φορά τέθηκε από όλους θέμα 24ωρης φύλαξης του δικαστικού μεγάρου, αλλά και ελέγχου των εισερχομένων σ’ αυτό όταν λειτουργεί, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν γίνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου