Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΡΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΕΤΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.


   Όλοι εδώ και λίγα χρόνια μιλούμε πως πρέπει να κάνουμε οικονομία σε όλα ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την ριμάδα οικονομική κρίση. Όταν όμως πηγαίνεις αμέριμνος την βόλτα σου στο Περιγιάλι και μπροστά σου συναντάς την εικόνα που είδαμε κι εμείς, ε τότε σιγουρεύεσαι πως κάτι δεν πάει καλά.

   Την βόλτα του έκανε όπως κάθε απόγευμα ο φίλος μας ο Βασίλης, όταν μια στοίβα σκουπίδια σε έναν χωματόδρομο του Περιγιαλιού, τράβηξε την προσοχή του. Πήγε κοντύτερα και έμεινε έκπληκτος με αυτά που είδε. Στα δεξιά του δρόμου σε μια μικρή χαράδρα βρισκόταν πεταμένα δεκάδες σακούλες με ορό για περιτοναϊκή χρήση.

  Τα σακούλια αυτά βρισκόταν μέσα σε κιβώτια κάποια από τα οποία ήταν σφραγιστά. Μη ξέροντας ποιον να ειδοποιήσει ειδοποίησε εμάς και επισκεφτήκαμε μαζί τον συγκεκριμένο χώρο. Πράγματι είδαμε κι εμείς αυτούς τους ορούς μαζί με άλλα αντικείμενα πεταμένα, ή μάλλον κρυμμένα σ’ εκείνη την μικρή χαράδρα. Ένας ψύκτης, οθόνες, υπολογιστές αλλά και κάποια άλλα οικιακά απορρίμματα όπως ντουλάπια, μπανιέρες κ.α.

   Προσπαθήσαμε να μάθουμε ποιοι χρησιμοποιούν παρόμοιους ορούς και μας διαβεβαίωσαν πως χρησιμοποιούνται από αιμοκαθαριζόμενους. Η ημερομηνία που έχουν επάνω οι οροί είναι 12/2011. Αλλά όπως μάθαμε οι φαρμακευτικές εταιρείες όταν υπάρχουν ληγμένα προϊόντα τα αντικαθιστά. Άρα λοιπόν για ποιον λόγο κάποιος πέταξε όλους αυτούς τους ορούς και δεν τους επέστρεψε στην εταιρεία ώστε να τους αντικαταστήσει; Το εύρημα σηκώνει κι άλλα ερωτήματα και καλά θα κάνει κάποιος να τα απαντήσει. Μήπως τελικά έτσι δημιουργούνται οι ελλείψεις των νοσοκομείων; Αυτή η υπόθεση με τα φάρμακα και τα άλλα παραϊατρικά παρελκόμενα όπως το συγκεκριμένο, βρωμάει άσχημα. Αν αρχίσουμε να βρίσκουμε ορούς και φάρμακα πεταμένα σε χαράδρες, την στιγμή που όλοι μιλούν για περιορισμό δαπανών στα νοσοκομεία, τότε το μυαλό μας μπορεί να πάει οπουδήποτε.

   Ρωτώντας να μάθουμε τι μπορεί να συμβαίνει, μας είπαν πολλά αλλά ανώνυμα. Δεν τα ενστερνιζόμαστε και καλά θα κάνουν αυτοί που τα ξέρουν, να βγουν και να μιλήσουν ανοιχτά, μήπως σπάσει αυτό το απόστημα. Αλλιώς η μπάλα τους παίρνει όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου