Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜEΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΑΥ Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ.


   Τους βλέπουμε να δραστηριοποιούνται εδώ και μερικά χρόνια στα κοινά της περιοχής μας, όπου εκτός των δικών τους δραστηριοτήτων σαν σύλλογος, συνεχώς προσφέρουν και εθελοντικές υπηρεσίες στην πολιτική προστασία, όπως στην  πυροπροστασία, στον καθαρισμό των ακτών, την αναδάσωση κλπ. Πρόκειται για τα μέλη του συλλόγου Καταδρομέων και Ειδικών Δυνάμεων «Ο Μέγας Αλέξανδρος», έναν σύλλογο που αριθμεί σχεδόν 100 μέλη, που έχουν υπηρετήσει την στρατιωτική τους θητεία σε σώματα καταδρομών και ειδικών δυνάμεων του στρατού. Με μπούσουλα όσα έμαθαν σ’ αυτή τους την υπηρεσία, αλλά και μέσα από συνεχείς εκπαιδεύσεις, προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά το επίπεδο των δυνατοτήτων τους και να βοηθούν εθελοντικά όπου χρειαστεί.

   Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν για ακόμη μια φορά απέδειξαν ότι ο εθελοντισμός είναι γι’ αυτούς τρόπος ζωής. Το περασμένο Σάββατο  μετά από πρόσκληση της 20ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων, βρέθηκαν στο Κέντρο Αναψυχής Αξιωματικών Υπαξιωματικών (ΚΑΑΥ) της Νέας Περάμου και καθάρισαν τον βυθό και την ακτή. Ο καθαρισμός έγινε με ελεύθερη κατάδυση μέχρι τα 7 μέτρα και συμμετείχαν 10 μέλη του συλλόγου, χωρισμένα σε 2 ομάδες και συνεπικουρούμενα και από στρατιώτες. Ο τελικός απολογισμός ήταν 10 μεγάλοι σάκοι με σκουπίδια μεταξύ των οποίων κουτάκια αναψυκτικών, γυάλινα μπουκάλια, κομμάτια από σπασμένες βάρκες, σακούλες μέχρι κι ένα πορτατίφ κι έναν τσιμεντόλιθο, τα οποία έβγαλαν τα μέλη του συλλόγου καταδρομών μέσα από τον βυθό της θάλασσας και τα μεταφέρθηκαν στον σκουπιδότοπο.

   Φυσικά ο στρατηγός διοικητής της Μεραρχίας ευχαρίστησε τον σύλλογο για την προσπάθεια που έκαναν τα μέλη του. Στην συνέχεια οι καταδρομείς πιθανόν να συμμετάσχουν σε μια προσπάθεια του δήμου για καθαρισμό του βυθού των ακτών της Καβάλας. Από εκεί και μετά με δική τους πρωτοβουλία και φυσικά την συνεργασία του πολιτιστικού συλλόγου Παλιάς Καβάλας, θα προσπαθήσουν να καθαρίσουν το μονοπάτι που βρίσκεται στην περιοχή εκείνη. Έχουν σκοπό να κάνουν και διανυκτέρευση στον καταρράκτη που βρίσκεται στο μονοπάτι, καθώς επίσης και μια εκπαίδευση αφού η συγκεκριμένη περιοχή εκείνη ενδείκνυται για παρόμοιες δραστηριότητες. Φυσικά θα συμμετάσχουν εθελοντικά στην δασοπροστασία και αν χρειαστεί στην δασοπυρόσβεση το φετινό καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου