Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΕΝ ΧΟΡΔΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΙΣ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

  
   Το ‘παν και το έκαναν τελικά. Ήταν μια ιδέα του γνωστού μουσικού Κώστα Λιούμπα (επονομαζόμενου και Μπουζούκα) που τελικά πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή. Ως γνωστό κάποιες περιοχές της Καβάλας λίγο απομακρυσμένες από το κέντρο, με το που σκοτεινιάζει θυμίζουν έρημο. Σ’ αυτές τις γειτονιές αποφάσισαν να δώσουν λίγο ζωή οι δημιουργοί της σελίδας του Facebook «Ρεμπέτικο τραγούδι».

    Έτσι την Παρασκευή το βράδυ συγκεντρώθηκαν περί τα 30 άτομα στο μνημείο του Απόστολου Παύλου στον ι Νικόλα και… εν χορδές και οργάνοις, περπάτησαν τα στενά της Παλιάς πόλης στην Παναγία, τραγουδώντας παλιά τραγούδια, κόντρα στα μνημόνια και στο μεσοπρόθεσμο. Το ξεκίνημα έγινε από τις Καμάρες, τα παλιά Τενεκετζίδικα. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη ενώ οι παραινέσεις των κατοίκων να ξαναγίνει, πολλές. Τα στενά δρομάκια της Παναγίας γέμισαν μουσική και μελωδίες, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που κερνούσαν τους κανταδόρους, από γλυκά μέχρι τσίπουρα.
   
Μια όμορφη πετυχημένη εκδήλωση χωρίς ιδιαίτερες προετοιμασίες, σπόνσορες και χορηγούς, βασιζόμενη μόνο στην πρωτοβουλία κάποιων που την σκέφτηκαν και στην ανταπόκριση του κόσμου που ζητάει απλά πράγματα, χωρίς στομφώδη λόγια, ατέρμονες συζητήσεις και συνεντεύξεις τύπου! Μια προσπάθεια που όπως διαβεβαίωσαν οι διοργανωτές θα συνεχιστεί και σε άλλες… έρημες γειτονιές, σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινώνονται έγκαιρα.
    
   Ήδη ετοιμάζεται η επόμενη εξόρμηση που θα ξαναγίνει την ερχόμενη Παρασκευή και πάλι στην συνοικία της Παναγίας, αλλά σε άλλα σοκάκια για να ολοκληρωθεί ο κύκλος. Έτσι θα ικανοποιηθούν και κάποιοι που δεν μπόρεσαν να έρθουν την πρώτη φορά, αλλά και κάτοικοι της Παναγίας που δεν είχαν την τύχη να δουν την όμορφη αυτή βόλτα των κανταδόρων. Το ραντεβού έχει ήδη κλειστεί για τις 9.30 το βράδυ στο μνημείο του Απόστολου Παύλου στον Άγιο Νικόλαο. Όσοι πιστοί του τραγουδιού και της βόλτας μπορούν να προσέλθουν, ενώ υπάρχουν διαβεβαιώσεις και για μεγάλες εκπλήξεις.

1 σχόλιο: