Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

"ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ" ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

   ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
   «Θέλω να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις σχετικά με τον ΑΟΚ» είπε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 11 Ιουλίου. «Δήμαρχε αν είναι αυτά που ξέρουμε, καλό θα είναι να μη μας τα πεις, εκτός αν υπάρχει κάτι καινούργιο», του είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόδωρος Καλλιοντζής. «Δεν θέλεις να ακούσεις γιατί είστε με τα στημένα» ανταπάντησε ο δήμαρχος κι άρχισε το πανηγύρι, μετατρέποντας το δημοτικό συμβούλιο κυριολεκτικά σε όχλο. Η λέξεις «Είστε παιδική χαρά για να μη πω τίποτε άλλο» του Στάθη Εριφυλλίδης, περιγράφουν επ’ ακριβώς το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.
  
   Απερίγραπτες καταστάσεις και βαριά λόγια από όλους σε όλους. Γενική απαίτηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης να ανακαλέσει ο δήμαρχος και να ζητήσει συγνώμη. Για 10 λεπτά επεκράτησε πανδαιμόνιο στο δημοτικό συμβούλιο, με την πρόεδρο Άννα Σπανδώνη να μην καταφέρνει να επιβληθεί. Τελικά το δημοτικό συμβούλιο διεκόπη για 10 λεπτά ώστε να ηρεμήσουν τα αίματα. Αλλά και μετά την διακοπή οι τόνοι δεν έπεσαν. Οι κκ Εριφυλλίδης και Λιόγκας αποχώρησαν κατά την διάρκεια του διαλλείματος, ενώ ο κ. Βέρος αιτιολόγησε την αποχώρησή του μιλώντας για άσχημη συμπεριφορά του δημάρχου για πολλοστή φορά. Τέλος ο κ. Καλλιοντζής ζήτησε από τον δήμαρχο να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη, αλλιώς θα αποχωρούσε και η παράταξή του.
  
   Ο κ. Σιμιτσής ανακάλεσε την κουβέντα του για τα στημένα, την οποία δικαιολόγησε λέγοντας πως είναι πολύ φορτισμένος με το θέμα του ΑΟΚ. Ο κ. Καλλιοντζής επέμενε πως πρέπει να ζητήσει συγνώμη και ξεκίνησε νέα σύρραξη μεταξύ των δυο ανδρών ακόμη και επί προσωπικού. Τελικά ο κ. Καλλιοντζής και η παράταξή του αποχώρησαν αφήνοντας το δημοτικό συμβούλιο χωρίς καθόλου αντιπολίτευση. Οι φράσεις «Είσαι πολύ λίγος για την Καβάλα» του κ. Καλλιοντζή και η απάντηση «Αν εγώ που σε κέρδισα είμαι λίγος, εσύ που έχασες είσαι μέχρι το πάτωμα», έκλεισαν την όμορφη αυτή ατμόσφαιρα.  

ΗΡΕΜΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ  

Τίποτε από όλα αυτά δεν προμήνυε στο ξεκίνημά του τ δημοτικό συμβούλιο που ξεκίνησε κανονικότατα την 18η συνεδρίασή του για το 2011, με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξή του. Στην αρχή της συνεδρίασης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της έκρηξης σε ναυτική βάση της Κύπρου. Στην συνέχεια ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής έδωσε τα εύσημα στον νυχτοφύλακα του δήμου Γιάννη Πρωτοψάλτη που έσωσε κυριολεκτικά τα αυτοκίνητα του δήμου από απόπειρα εμπρησμού. Εξήρε τις προσπάθειες αλλά και τις διακρίσεις που έφεραν τα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ του δήμου στους παγκόσμιους αγώνες των Σπέσιαλ Ολύμπικς. Ακόμη ανακοίνωσε πως πλέον στα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα πάνω σε ράμπες αναπήρων θα τοποθετούνται δαγκάνες και θα πέφτουν μεγάλα πρόστιμα. Τέλος ανακοίνωσε πως σε διάσκεψη παράκτιων νοτιοβαλκανικών περιοχών που έγινε στην Βάρνα, αποφασίστηκε η Καβάλα να παραμείνει επικεφαλής του οργανισμού αυτού, με τον δήμο να παραχωρεί γραφεία γι’ αυτό τον σκοπό.
 
 ΔΗΜΟΤΙΚΑ 4ο ΚΑΙ 14ο
   Στο δημοτικό συμβούλιο παραβρέθηκαν γονείς από τα 4ο και 14ο δημοτικά σχολεία που αντιδρούν στην συνένωση τάξεων των δυο σχολείων. Η μεγάλη απόσταση μεταξύ των δυο σχολείων και η ασφάλεια των μαθητών τέθηκαν ως προτεραιότητες. Όλοι οι ομιλητές διοίκησης και αντιπολίτευσης τάχθηκαν υπέρ της πρότασης των γονέων να παραμείνουν ως έχουν τα δυο σχολεία, με τον δήμαρχο να τονίζει πως για ακόμη μια φορά κάποιοι «μικρομεσαίοι κυβερνητικοί υπάλληλοι δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τον δήμο». Πρέπει η μάχη να δοθεί στην Κομοτηνή, ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Η πρόταση του δημάρχου ήταν πως πρέπει μια ομάδα δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις και εκπρόσωποι των γονέων να πάνε στην Κομοτηνή όταν γίνει η συζήτηση του θέματος. Αυτό θα γίνει γνωστό σήμερα σε επαφή που θα έχει ο δήμαρχος με τον διευθυντή εκπαίδευσης της περιφέρειας, Δημήτρη Κελεσίδη.
  
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ
   Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Παναγιώτης Αρσονιάδης για την μείωση των τελών της καθαριότητας στα καταστήματα, που λόγω της οικονομικής κρίσης τα θεωρούν πολύ σημαντικό θέμα. «Δεν μπορούν να αλλαχτούν τα τέλη, είπε ο κ. Σιμιτσής, αφού έχουν μπει στον προϋπολογισμό του δήμου και έχουμε αξιολογήσει έσοδα και έξοδα φέρνοντάς τα σε μια ισορροπία. Αν γίνει κάτι τέτοιο ο προϋπολογισμός θα πέσει έξω. Σε τρεις μήνες που θα ψηφιστεί ο νέος προϋπολογισμός, τότε θα μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση για μείωση των τελών». Βέβαια οι της αντιπολίτευσης είχαν τις αντιρρήσεις τους λέγοντας πως ήταν προεκλογική υπόσχεση του δημάρχου, εκτός από τον Στάθη Εριφυλλίδη που τόνισε πως γνωρίζοντας από διοίκηση, πράγματι δεν μπορεί να ξεπεραστεί ο προϋπολογισμός. Τελικά αποφασίστηκε να έρθει ως τακτικό θέμα συζήτησης, ενώ ανέβηκαν λίγο οι τόνοι όταν ο κ. Αρσονιάδης ζήτησε τον λόγο και το προεδρείο αρνήθηκε. 
  
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
   Στην συνέχεια τον λόγο πήραν τα μέλη του σωματείου ιδιοκτητών ταξί «Η Πρόοδος» και του Eurotaxi και δια των αντιπροσώπων τους Χρήστου Ιωαννίδη Γρηγόρη Αποστολίδη και Τάκη Κουνατίδη, ζήτησε την συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου και την υιοθέτηση του ψηφίσματός τους, κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους που ζητά η κυβέρνηση. Ο κ. Σιμιτσής ζήτησε από όλες τις παρατάξεις να υιοθετήσουν το ψήφισμα των ταξιτζήδων, ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουν να τους βοηθήσουν ουσιαστικά στο δίκαιο αίτημά τους. Τελικά το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα των σωματείων ταξί.
   Και μετά έγιναν όλα όσα περιγράψαμε στο ξεκίνημα του κειμένου. Μετά τις αποχωρήσεις όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, το δημοτικό συμβούλιο ήταν για έναν ρόλο. Μονόπρακτο. Χωρίς προ ημερήσιας διάταξης θέματα, όλα τα τακτικά αλλά και δυο έκτακτα θέματα, πέρασαν ομόφωνα! Βέβαια η αντιπολίτευση συνεχίζει να μιλάει για απαράδεκτες συμπεριφορές, που μπορεί να επηρεάσουν ακόμη και την λειτουργία των επόμενων δημοτικών συμβουλίων. Άρα το θέμα σίγουρα θα έχει και συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου