Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

  
 Στα όριά του έφτασε ο συμπολίτης μας Λάζαρος Π. αφού τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του είναι άνεργοι και με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Χτύπησε πολλές πόρτες αλλά δεν του άνοιξε καμιά για δουλειά, ενώ όπως μας διαβεβαίωσε από τον  δήμο όπου ζήτησε δουλειά του είπαν πως «δεν υπάρχει τίποτα κάνε ότι καταλαβαίνεις».
   Κι έκανε. Έστησε ένα αντίσκηνο στην κεντρική πλατεία της Καβάλας και ξεκίνησε απεργία πείνας χθες το πρωί. Ο κ. Λάζαρος είναι 60 χρονών και δεν έχει μόνιμη δουλειά. Τελευταία φορά που δούλεψε ήταν οδηγός στον δήμο Καβάλας κι αυτό μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009. Από τότε και μέχρι σήμερα όσο κι αν ψάχνει δεν βρίσκει τίποτα. Έκανε τα χαρτιά του για τον δήμο και πάλι αλλά όπως μας είπε «ενώ είχα μόρια, πήραν κάποιους δικούς τους και άφησαν εμένα απ’ έξω». Τέσσερα χρόνια άνεργη είναι και η γυναίκα του, ενώ έχουν 7 μήνες απλήρωτο το ενοίκιο και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τους κάνει έξωση.
   «Ειδοποιήσαμε όλους τους φορείς για το τι θα κάνουμε, μας είπαν χθες το μεσημέρι που τους συναντήσαμε στην πλατεία. Τους περιμένουμε να έρθουν να δώσουν κάποια λύση. Θα συνεχίσουμε την απεργία πείνας ότι και να γίνει, ακόμη κι αν χρειαστεί να πάμε στο νοσοκομείο». Πάντως λίγη ώρα αργότερα πήγε η αστυνομία και τους οδήγησε στην ασφάλεια, ενώ η δημοτική αστυνομία μάζεψε το αντίσκηνο από την πλατεία. Όπως μάθαμε από κάποια μέλη  του ΠΑΜΕ που συμπαραστάθηκαν το ζευγάρι, ειδοποιήθηκε η εισαγγελία Καβάλας που έδωσε εντολή να οδηγηθούν στην αστυνομία και να απομακρυνθεί το αντίσκηνο.
   Βέβαια ο κ. Λάζαρος παραπονέθηκε γιατί τους πήραν αποτυπώματα και τους έβγαλαν φωτογραφίες σαν κοινούς κακοποιούς. «Το μόνο που κάνουμε είναι να διεκδικούμε δουλειά και ένα καλύτερο αύριο», μας είπε. Βέβαια λίγες ώρες αργότερα τους άφησαν ελεύθερους και το ζευγάρι επέστρεψε στην πλατεία, όπου έβγαλαν όλη τη νύχτα σκεπασμένοι με κουβέρτες και συνεχίζοντας την απεργία πείνας μέχρι σήμερα.
  Όπως μάθαμε δόθηκε εντολή σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας, όταν ξεκινούν τέτοια φαινόμενα να γίνετε προσπάθεια να αποθαρρύνονται άμεσα αυτοί που τα κάνουν. Στο πλαίσιο αυτής της εντολής λειτούργησε και η εισαγγελία Καβάλας όπως φαίνεται. Όμως από αυτό μέχρι τα αποτυπώματα και την φωτογράφηση υπάρχει ένα μεγάλο κενό και σίγουρα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου