Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΦΩΤΗΣ ΛΙΤΣΟΣ

   Μια πολύ άσχημη μέρα ξημέρωσε προχθές Κυριακή της Αποκριάς για τη Νέα Καρυά του δήμου Νέστου. Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής της περιοχής του Νέστου Φώτης Λίτσος, βρέθηκε νεκρός μέσα στο συσκευαστήριο σπαραγγιών του Νέστου, ενδιάμεσα Χρυσοχώρι Νέα Καρυά, από εργαζόμενους που πήγαν το πρωί να πιάσουν δουλειά. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, βρέθηκε απαγχονισμένος με σκοινί, ενώ κοντά του βρέθηκαν κάποια ντοσιέ με σημειώσεις και μια επιστολή. Όσον αφορά την επιστολή, δεν έγινε γνωστό όλο το περιεχόμενό της παρά μόνο η φράση «δεν αντέχω άλλο», ενώ στους φακέλους υπήρχαν έγγραφα από τις δραστηριότητές του στην περιοχή.
   Ο Φώτης Λίτσος ήταν Πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας και πολύ γνωστός για τις ενασχολήσεις του με τα αγροτικά πράγματα της περιοχής του Νέστου. Ήταν πρόεδρος του Συνεταιρισμού Σπαραγγοπαραγωγών και λοιπών Οπωροκηπευτικών Χρυσούπολης (1988- σήμερα), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, ενώ έθεσε υποψηφιότητα για  δημοτικός σύμβουλος με τον Βαγγέλη Τσομπανόπουλο στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου αλλά δεν εξελέγη. Επίσης είχε διατελέσει Πρόεδρος ΕΑΣ Καβάλας (1984 -1987), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣ Καβάλας (1988-2003) και Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΕΓΕΣ (1994 - 2000). Ήταν παντρεμένος και είχε δυο γιούς.
   Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στη Νέα Καρυά, χωριό της καταγωγής του, αλλά και σε όλο τον κάμπο της Χρυσούπολης. Τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα, ενώ η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφτασε στην  απονενοημένη αυτή ενέργεια. Όλοι ήξεραν τον Φώτη Λίτσο για δυνατό άνθρωπο και έμπειρο αγροτοσυνδικαλιστή, πράγματα που δεν συνάδουν με αυτή του την πράξη. Οι ψίθυροι στον κάμπο είναι πολλοί. Μάλιστα νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου συμμετείχε σε διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού σπαραγγοπαραγωγών και όλα είχαν πάει μια χαρά. Δεν έδειξε σε κανέναν τι τον βασάνιζε. Αμέσως μετά το τέλος του Δ/Σ πήγαν με τον λογιστή του συνεταιρισμού για ένα ποτό, χωρίς και πάλι κανένας να καταλάβει τίποτα. Την Κυριακή το πρωί έγινε η νεκροψία και νεκροτομή και χθες το πρωί της Καθαρής Δευτέρας έγινε η κηδεία του στον τόπο καταγωγής του στη Νέα Καρυά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου