Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Η ΜΕΛΩΔΙ...κίνηση ΑΓΑΠΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΤΑΔΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.



   Με πολύ μεγάλη επιτυχία ανέλπιστη ακόμη και για τους ίδιους που είναι αισιόδοξα άτομα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 27 Αυγούστου το βράδυ η συναυλία των Κανταδόρων της Καβάλας. Η ΜΕΛΩΔΙ…κίνηση Αγάπης τους κατάφερε και συγκέντρωσε πάνω από έναν τόνο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Παιδόπολη Καβάλας. 

   Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης επικρατούσε ένας οργασμός προετοιμασίας στον αύλειο χώρο του 7ου δημοτικού σχολείου, στον Φάρο της Παναγίας. Με την βοήθεια των μελών του συλλόγου Καταδρομέων Καβάλας, οι Κανταδόροι ετοίμαζαν τον χώρο στρώνοντας τις καρέκλες για τους καλεσμένους και ετοιμάζοντας τον ήχο των μηχανημάτων τους. Από τις 8,30 το βράδυ ο κόσμος ξεκίνησε να έρχεται στον Φάρο, δίνοντας στην είσοδο το εισιτήριό του που ήταν σακούλες με διάφορα είδη ανάγκης. 
  

   Τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη ατομικής ανάγκης, ρούχα και παιχνίδια βρήκαν την θέση τους στα σκαλάκια του σχολείου. Γύρω στις 9 το βράδυ ήρθαν στον Φάρο της Παναγίας και αρκετά από τα παιδιά της Παιδόπολης συνοδευόμενα από την πρόεδρος Μαρίνα Φιλιππίδου και τους συνοδούς τους, δίνοντας τον δικό τους τόνο στην   εκδήλωση.



   Και λίγο μετά τις 9,30 το βράδυ ξεκίνησε η όμορφη βραδιά. Ο διευθυντής του σχολείου που φιλοξένησε την εκδήλωση Σπύρος Δημητριάδης έκανε το καλωσόρισμα, ευχαριστώντας όλο τον κόσμο που γέμισε την αυλή του σχολείου. Στην συνέχεια η κ. Φιλιππίδου ανέφερε τους Κανταδόρους της Καβάλας ως παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Καβαλιώτες, ζητώντας να στηρίξουν την Παιδόπολη Καβάλας. Τέλος ο Κώστας Λιούμπας εκ μέρους των Κανταδόρων αφού ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για την διοργάνωση της συναυλίας, υποσχέθηκε ότι καλύτερο για την μουσική βραδιά που μόλις ξεκινούσε. 


   Μάλιστα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, αφού Γιάννης Κανάκης στο Πιάνο και Μαριάννα Κεσόγλου στο τραγούδι μάγεψαν τον κόσμο με τις εκτελέσεις τους. Από κοντά και η μικρής τους κόρη Έλλη, η οποία απέδειξε πως το μήλο σίγουρα έπεσε κάτω από την μηλιά! 

   Στην συνέχεια η έκπληξη της βραδιάς ήταν η Άρτεμις Λάμπρου, μια καταπληκτική χορεύτρια του Φλαμέγκο η οποία ξεσήκωσε τον κόσμο με το ταπεραμέντο της και εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. 


   Και στην συνέχεια καλό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι με βιρτουόζους του είδους. Κώστας Λιούμπας στο μπουζούκι και στο τραγούδι, Βασίλης Γαλαζούλας στο ακορντεόν, Γιώργος Τσεδάκης στην κιθάρα, Χάρης Τσιπουρίδης στο βιολί, Γιώργος Τσιπουρίδης στο κανονάκι και Έφη Λεωνίδου στο τραγούδι έπαιξαν και τραγούδησαν με μαεστρία παλιές επιτυχίες. 

Στο πρώτο τραγούδι συμμετείχαν όλοι οι Κανταδόροι οι οποίοι συχνά πυκνά βρίσκονται τραγουδώντας στις γειτονιές της Καβάλας, ενώ σε όλα τα τραγούδια φυσική συμμετοχή είχε και ο κόσμος που σιγοτραγουδούσε μαζί τους. 

   Δεν έλειψε ο χορός με μεγάλη συμμετοχή από τους παρευρισκομένους. Οι Κανταδόροι της Καβάλας κλείνοντας την όμορφη βραδιά τραγούδησαν το «Θεέ μου Μεγαλοδύναμε» και υποσχέθηκαν να επαναλάβουν μια παρόμοια συναυλία. Την υγειονομική κάλυψη της συναυλίας είχε η Διασωστική Ομάδα Καβάλας που ευτυχώς δεν χρειάστηκε να παρέμβει. 


   Σημαντική ήταν και η "σούμα" που έγινε με αυτά που προσέφερε με αγάπη ο κόσμος για την Παιδόπολη. Χρειάστηκε ένα φορτηγό του δήμου για να μεταφερθούν χθες το πρωί στις αποθήκες της Παιδόπολης, οι άνθρωποι της οποίας δεν πίστευαν στα μάτια τους από την ποσότητα τροφίμων και άλλων ειδών που προσέφεραν οι Καβαλιώτες. 


   Στις προσφορές υπήρχαν ακόμη ένα χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τα νερά που προσέφερε η ΚΡΕΚΑ και με το οποίο σε συνεννόηση με το ίδρυμα θα αγοραστούν κι άλλα είδη ανάγκης από τον Μασούτη ο οποίος θα προσφέρει κι αυτός αρκετά είδη, μια έγχρωμη τηλεόραση, αλλά κι ένα γεύμα για τα παιδιά του ιδρύματος από την ταβέρνα Γοργόνες και Μάγκες.

   Κοντά στους Κανταδόρους της Καβάλας μεταξύ των άλλων βρέθηκαν ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής με την σύζυγό του που έδειξαν εντυπωσιασμένο από την μεγάλη παρουσία του κόσμου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεοδώρα Βαβαλέσκου και ο περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος οι οποίοι βοήθησαν με τον τρόπο τους τον σκοπό των Κανταδόρων. Κι επειδή όλα τα ωραία έχουν κάποιο τέλος, μπορεί η συναυλία να  τέλειωσε περιμένουμε όμως την επόμενη Καντάδα, οι λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν σύντομα.  

1 σχόλιο: