Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΜΕΛΩΔΙ...κίνηση ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.



   Μια μεγάλη συναυλία με καλεσμένους όλους τους Καβαλιώτες, ετοιμάζουν για την ερχόμενη Τρίτη 27 Αυγούστου οι Κανταδόροι της Καβάλας. Και μάλιστα με καλό σκοπό, αφού θα συγκεντρώσουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ατομικής ανάγκης στα παιδιά που φιλοξενούνται στην Παιδόπολη Καβάλας. Για τον σκοπό αυτό δόθηκε χθες Πέμπτη 22 Αυγούστου συνέντευξη τύπου από τον Κώστα Λιούμπα και τον Γιώργο Ζαφειρίου από τους Κανταδόρους, ενώ το παρόν έδωσε και η πρόεδρος της Παιδόπολης Μαρίνα Φιλιππίδου. 

   Ας θυμηθούμε όμως την πορεία των Κανταδόρων της Καβάλας. Από τις αρχές του 2011 ο γνωστός μουσικός Κώστας Λιούμπας έριξε μια ιδέα στους δημιουργούς της σελίδας του Face book «Ρεμπέτικο τραγούδι», για την δημιουργία μιας ομάδας με όργανα, η οποία θα γυρνάει σε όλες τις γειτονιές της Καβάλας τραγουδώντας. Τελικά στις 2 Ιουλίου του 2011 πραγματοποιήθηκε η πρώτη καντάδα στην συνοικία της Παναγίας με πολύ μεγάλη επιτυχία. Έτσι γεννήθηκαν οι Κανταδόροι της Καβάλας που για τρίτη χρονιά φέτος συνεχίζουν να προσφέρουν όμορφα τραγούδια, γεμίζοντας μελωδίες τους δρόμους και ειδικά σε κάποιες περιοχές της Καβάλας λίγο απομακρυσμένες από το κέντρο, οι οποίες με το που σκοτεινιάζει θυμίζουν έρημο.

   Κι όπως τόνισε χθες ο κ. Λιούμπας, η συμμετοχή είναι πάντα ανοιχτή για όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στις Καντάδες. «Όπως πέρσι έτσι και φέτος αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά της Παιδόπολης Καβάλας, διοργανώνοντας μια μεγάλη συναυλία με όσους μουσικούς και τραγουδιστές συμμετέχουν στις καντάδες μας, τόνισε ο κ. Λιούμπας. Καλούμε όλους τους Καβαλιώτες να έρθουν να τραγουδήσουμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε. Με πολύ κέφι που αυτή την φορά θα το συμπληρώσουμε με πολύ αγάπη προς τα παιδιά. Παρακαλούμε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την συναυλία μας να φέρουν μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας και άλλα είδη ατομικής ανάγκης, τα οποία θα προσφέρουμε στην Παιδόπολη Καβάλας».

   Στην συνέχεια η πρόεδρος της Παιδόπολης κ. Φιλιππίδου ευχαρίστησε τους Κανταδόρους για την εκδήλωση αυτή. «Πιστεύω ακράδαντα πως οι Κανταδόροι της Καβάλας πέρσι έγιναν το παράδειγμα και για δεκάδες άλλους συλλόγους αλλά και ανώνυμους συμπολίτες μας να βοηθήσουν με κάθε τρόπο την Παιδόπολη, σημείωσε η κ. Φιλιππίδου. Ελπίζω και φέτος να γίνει το ίδιο μια και το ίδρυμα έχει πολλές ανάγκες. Ευχαριστούμε ολόψυχα τους Κανταδόρους της Καβάλας αλλά και όλους όσους βοήθησαν και θα βοηθήσουν την προσπάθεια που κάνουν». 

   Από την μουσική σκηνή των Κανταδόρων της Καβάλας στον Φάρο θα περάσουν πολλοί αγαπημένοι τοπικοί τραγουδιστές και μουσικοί, ενώ μεγάλο ρόλο θα παίξει και ο κόσμος ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει τραγουδώντας. Κάποια από τα ονόματα μουσικών και καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν είναι: Κώστας Λιούμας, Βασίλης Γλαζούλας, Γιάννης Κανάκης, Γιώργος Τσεδάκης, Έφη Λεωνίδου, Μαριάννα Κεσόγλου, Χάρης και Γιώργος Τσιπουρίδης, Ναπολέων Κουκουτζίκας, και από τους Κανταδόρους Δημήτρης Καγιάσας, Τόλης Βουρβουτσιώτης, Δημήτρης Δάφτσος, ενώ η λίστα είναι ακόμη ανοιχτή και θα συμπληρωθεί και με άλλους. 


   Οι Κανταδόροι Καβάλας ευχαρίστησαν ακόμη για την βοήθειά τους τον δήμο Καβάλας, τον διευθυντή του 7ου δημ. Σχολείου Σπύρο Δημητριάδη, τον σύλλογο Καταδρομέων Καβάλας, την διασωστική ομάδα Καβάλας για την υγειονομική κάλυψη και τον Βαγγέλη τον Μπάρμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου