Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ "SEVEN SEAS VOYAGER" ... ΣΤΟΛΙΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.


   Ένα από τα ομορφότερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο, έδεσε το περασμένο Σάββατο 21 Απριλίου στο λιμάνι της Καβάλας. Πρόκειται για Seven Seas Voyager, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται στην Γένοβα το 2001, έπεσε στην θάλασσα το 2003 και ανακαινίστηκε το 2008. Έχει μήκος 205 μέτρα, πλάτος 28 και βύθισμα 7 μέτρα, σημαία από τις Μπαχάμες και η ταχύτητά του μπορεί να φτάσει τα 20 μίλια την ώρα. Είναι το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο που έχει όλες τις σουίτες του με μπαλκόνι και το εστιατόριό του λειτουργείται από το εστιατόριο Le Cordon Bleu του Παρισιού.

   Κι επειδή ήταν η πρώτη έλευση κρουαζιερόπλοιου στην Καβάλα για το φετινό καλοκαίρι, η Δημωφέλεια και η αντιπεριφέρεια τουρισμού το υποδέχτηκαν προσφέροντας στους 700 επιβάτες του κεράσματα, γλυκά και ενημερωτικά φυλλάδια για την περιοχή μας. Η πρώτη στο λιμάνι της Καβάλας και η δεύτερη στους Φιλίππους, όπου είχαν στηθεί stand υποδοχής. Επίσης, το τρενάκι του δήμου ήταν εκεί και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών επιβατών του, πραγματοποιώντας αρκετά δρομολόγια στην Παναγία. Παρόντες στην υποδοχή ήταν ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Παπακοσμάς, οι αντιδήμαρχοι Χριστόδουλος Μιχαλάκης και Θεοδώρα Βαβαλέσκου, ο πρόεδρος της Δημοφέλεια Στέλιος Σχοινάκης και ο πρόεδρος του ΟΛΚ Αδάμ Κοσμίδης. Οι δύο αντιδήμαρχοι μάλιστα επιβιβάστηκαν για λίγη ώρα στο κρουαζιερόπλοιο, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του και αντάλλαξαν δώρα με τον Ιταλό καπετάνιο Gianmario Samguinetti.

   Όπως προείπαμε το Seven Seas Voyager ήρθε στην Καβάλα με 700 επιβάτες από τους οποίους οι 650 ήταν Αμερικανοί και οι υπόλοιποι Καναδοί και Άγγλοι. Από τα 450 μέλη του πληρώματος οι 5 είναι Έλληνες και μάλιστα σε επιτελικές θέσεις. Ένας είναι ηλεκτρονικός, ένας executive chef, μια διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού και οι δυο υποπλοίαρχοι στη γέφυρα. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Καβάλας, το πλήρωμα πραγματοποίησε άσκηση ετοιμότητας για την περίπτωση ατυχήματος, ενώ το λιμεναρχείο είχε πάρει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

   Σε δηλώσεις του ο κ. Σχοινάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έλευση του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο όπως μάθαμε αναμένεται να επισκεφτεί την Καβάλα τουλάχιστον ακόμα πέντε  φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε από το λιμάνι της Καβάλας στις 6 το απόγευμα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, που είναι η τελευταία πόλη της 7ημερης αυτής κρουαζιέρας στο Αιγαίο. Ξεκίνησε την κρουαζιέρα από τον Πειραιά και πριν έρθει στην Καβάλα έδεσε σε Σαντορίνη Κουσάντασι, Ρόδο και Μύκονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, γι αυτή την κρουαζιέρα ο κάθε επιβάτης σουίτας πλήρωσε 6.300 δολλάρια με εξασφαλισμένες όλες τις υπηρεσίες, ακόμη και το φιλοδώρημα!

   Κατά την διάρκεια του χρόνου το Seven Seas Voyager  ταξιδεύει σε όλο το κόσμο φτάνοντας σχεδόν σε 300 λιμάνια σε όλες τις ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης της Ανταρκτικής. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί το καλοκαίρι είναι η Μεσόγειος, η Βαλτική και η Αλάσκα, ενώ από το 2009 πραγματοποιεί επίσης κρουαζιέρες, γυρνώντας σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στην Ευρώπη.

1 σχόλιο:

  1. Ήρθε μια ταξιδιώτισσα στο μαγαζί ψάχνοντας να βρει ιντερνετ: 5$ το λεπτό χρεώνουν μέσα στο πλοίο, μου λέει! 300$ την ώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή