Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ


   Εκλογές έχουμε σε λίγες μέρες και όπως φαίνεται όλα κινούνται γύρω από αυτές. Έτσι στα ψηλά πέρασε η απόφαση του ΕΟΠΥΥ, στο οποίο έχει ενταχθεί πλέον το ΙΚΑ, να βγάλει σε δημοπρασία την τηλεφωνική γραμμή 184 που είναι για τα ραντεβού των ασφαλισμένων με γιατρούς. Εδώ να σημειώσουμε ότι μέχρι τότε η χρέωση ήταν μια αστική μονάδα. (0,03198 ευρώ το λεπτό τα δυο πρώτα λεπτά τα υπόλοιπα 0,03075 το λεπτό για τον υπόλοιπο χρόνο). Η δημοπρασία έγινε στις 15 Μαρτίου και το αποτέλεσμά της πέρασε στα ψιλά κάποιων μικρών ιστοσελίδων. Προχθές που φίλος αναγνώστης τηλεφώνησε για ραντεβού στο ΙΚΑ από καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ, έμεινε έκπληκτος με την χρέωση που ήταν ίδια με κινητού τηλεφώνου, όπως μας ενημέρωσε.

   Φυσικά το ψάξαμε και βρήκαμε τους όρους της δημοπρασίας, η  οποία ισχύει πλέον εδώ και λίγες μέρες. Σύμφωνα λοιπόν με τους όρους της δημοπρασίας, για κάθε τηλεφώνημα θα πληρώνουμε από εδώ και στο εξής 0,90 ευρώ συν το ΦΠΑ 23%, άρα πάνω από 1 ευρώ. Η χρέωση, λέει, θα γίνετε ανά κλήση χωρίς χρονοχρέωση και ανεξάρτητα από την διάρκεια του τηλεφωνήματος. Φυσικά η χρέωση θα γίνετε ανεξαρτήτως αν απαντήσει ή όχι ο τηλεφωνητής. Δηλαδή θα πληρώνουμε 1 ευρώ ακόμη κι αν ακούμε τα γνωστά «αναμείνατε στο ακουστικό σας» ή «είστε σε γραμμή προτεραιότητας»!

   Ακόμη υπάρχει ένας όρος που μας δείχνει πως προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα από όπου είναι δυνατό και αδύνατο. Στον 5ο όρο της σύμβασης λοιπόν, «ο παραχωρησιούχος οφείλει να καταβάλλει στον ΕΟΠΥΥ ανταποδοτικό τέλος ίσο προς 0,09 ευρώ για κάθε κλήση που καταλήγει σε κράτηση ή τροποποίηση κράτησης». 10% δηλαδή θα πηγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ για να συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί. Εννέα ολόκληρα λεπτά περίμενε ο συμπολίτης μας και όταν άνοιξε η γραμμή του είπαν να ξαναπάρει την επόμενη μέρα. Βέβαια για να χρυσώσουν το χάπι, ο ΕΟΠΥΥ προτίθεται να δώσει την δυνατότητα σε ασφαλισμένους να πηγαίνουν σε επιλεγμένα καταστήματα του ΙΚΑ και να κλείνουν ραντεβού μέσω 1-2 τηλεφωνικών γραμμών ατελώς, σύμφωνα με τον όρο 8.

   Έκοψαν, κούρεψαν και πετσόκοψαν τις συντάξεις των συνταξιούχων και των εργαζομένων και τώρα τους τα… παίρνουν ακόμη και για να κλείσουν τα ετεροχρονισμένα ραντεβού του ΙΚΑ. Ο συμπολίτης μας έκλεισε χθες ραντεβού για οφθαλμίατρο στις 20 Ιουνίου! Όταν θα αρχίσει να τυφλώνεται. Με τις υγείες μας και μη χειρότερα να λέμε δηλαδή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου