Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ... ΚΑΒΑΛΑ!


   Τον είδαμε χθες Μεγάλη Δευτέρα το πρωί να γυρνάει μέσα στην Καβάλα και αναρωτηθήκαμε πως βρέθηκε εδώ. Ο λόγος για έναν Κινέζο που έφτασε στην Καβάλα από τον Έβρο, με το τρίκυκλο παραδοσιακό κινέζικο ποδήλατό του. Φυσικά προσπαθήσαμε να μιλήσουμε μαζί του, αλλά δεν γνώριζε κάποια γνώριμη γλώσσα. Παρ’ όλα αυτά όμως από όσα έγραφε στην διακοσμημένη με μια σημαία της Ελλάδας και μια της Κίνας τέντα του ποδηλάτου του, μπορέσαμε να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.


   Πρόκειται λοιπόν για έναν Πρεσβευτή Καλής Θέλησης, όπως γράφει χαρακτηριστικά. Που ξεκίνησε από την Κίνα, όταν έγινε γνωστό πως η Ολυμπιάδα θα γίνει το 2012 στο Λονδίνο, με σκοπό να διασχίσει Ασία και Ευρώπη και να φτάσει κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην πρωτεύουσα της Αγγλίας. Παράλληλα διαλαλεί την προστασία του περιβάλλοντος και της γης. Ακόμη σύμφωνα με όσα γράφει, είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που επιχειρεί κάτι τέτοιο. Χαρακτηριστικό είναι πως στις ανηφόρες κατεβαίνει και σπρώχνει το ποδήλατό του, αφού όπως διαπιστώσαμε είναι αρκετά φορτωμένο και δεν θα μπορούσε να ανέβει με τα πετάλια.  


   Στην Καβάλα έμεινε για λίγο σταματώντας στην οδό Κουντουριώτη και αγοράζοντας κάποια πράγματα, ενώ όπως είδαμε πάνω στο ποδήλατό του έχει όλα όσα μπορεί να του χρειαστούν. Ακόμη υπάρχει στην τέντα του ποδηλάτου του μια τεράστια φωτογραφία του ΜΑΟ, υπογραφές από πολλές χώρες του κόσμου από τις οποίες πέρασε και φωτογραφίες στις οποίες συμμετείχε σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Η Ολυμπιακή φλόγα ανάβει στο Λονδίνο στις 27 Ιουλίου και σβήνει στις 12 Αυγούστου. Άραγε θα προλάβει να δώσει το παρόν του ο συμπαθέστατος Κινέζος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου