Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ Η ΔΕΗ.


   Είδες η ΔΕΗ; Για ακόμη μια φορά μας εκπλήσσει, αφού το τέλος για υπηρεσίες κοινής ωφελείας που είχε θεσπιστεί από το 1999 με το νόμο 2773 άρθρο 29 χωρίς να νομιμοποιείται, που καταργήθηκε τον Αύγουστο του 2011 με τον νόμο 4001 και έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, συνεχίζει να το εισπράττει. Με τον τρόπο αυτό σύμφωνα με υπολογισμούς, έχει εισπράξει παράνομα και αντισυνταγματικά πάνω από 1 δις ευρώ!

   Μάλιστα υπάρχει ακόμη και στους τελευταίους λογαριασμούς που ήρθαν τελευταία. Δίκαια λοιπόν ο κόσμος αναρωτιέται γιατί να το πληρώνει. Όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής της ΔΕΗ Καβάλας Σάββας Τακίδης, πρόκειται για ένα τέλος που μπήκε για να ισοσταθμιστεί η παροχή ρεύματος για τους κατοίκους των απομονωμένων νησιών, που παίρνουν ηλεκτρικό ρεύμα σε ίδιες τιμές με αυτές των κατοίκων της ηπειρωτικής χώρας, παρά το γεγονός ότι το κόστος παραγωγής ρεύματος στα νησιά είναι κατά πολύ υψηλότερο . Ακόμη αφορά τα ειδικά τιμολόγια για πολύτεκνους και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο που χορηγείται σε ευάλωτες κατηγορίες καταναλωτών, (άτομα με ειδικές ανάγκες, τρίτεκνοι με χαμηλό εισόδημα, μακροχρόνια άνεργοι κλπ.).

   Όμως παρά του ότι με νόμο καταργήθηκε, η ΔΕΗ συνεχίζει να το βάζει στα τιμολόγιά της εδώ και 8 σχεδόν μήνες, όπως φαίνεται στην φωτογραφία που είναι από λογαριασμό που εκδόθηκε στις 16 Μαρτίου. Ο κ. Τακίδης μας ενημέρωσε πως πράγματι γνωρίζει το γεγονός, αλλά η αφαίρεσή του εξαρτάται από τα κεντρικά της ΔΕΗ. Μάλιστα η ΔΕΗ περιμένει από την ερχόμενη εβδομάδα νομοθετική ρύθμιση, που θα διευκρινίζει τι ακριβώς θα πρέπει να γίνει. «Σίγουρα πάντως αν θα πρέπει να επιστραφούν αυτά τα χρήματα η ΔΕΗ θα το κάνει, συμψηφίζοντάς τα σε επόμενους λογαριασμούς» τόνισε ο κ. Τακίδης.

   Την ίδια ώρα και στο αρμόδιο υπουργείο έχει σημάνει συναγερμός, καθώς προσπαθούν να βρουν φόρμουλα που με την λογική της αναδρομικότητας θα νομιμοποιεί αυτές τις εισπράξεις. Η επίσημη θέση της ΔΕΗ πάντως είναι πως «η υπόθεση έχει φτάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, χωρίς ωστόσο η απόφαση να έχει καθαρογραφεί έως σήμερα. Είναι θέμα του υπουργείου και σύντομα θα κατατεθεί η σχετική τροπολογία».


ΣΧΟΛΙΟ

Αυτές είναι οι χρεώσεις Εθνικού Ηλεκτρικού Συστήματος που ισχύουν από 1/1/2011.

Δίκτυο μεταφοράς: το έχουμε πληρώσει δεκάδες φορές από την στιγμή που κατασκευάστηκε.
Λοιπές επιβαρύνσεις: πιάσε το αυγό και κούρεψέ το.
Δίκτυο διανομής: κι αυτό πληρωμένο είναι από τους παππούδες μας, τους πατεράδες μας και από εμάς.
Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας: παράνομα εισπράττεται εδώ και 8 μήνες.
Ειδικό τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας: είδατε να γίνετε τίποτα;
Σύνολο 35,61 ευρώ σε λογαριασμό 65,75.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου