Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΠΙΛΟΤΟΥΣ!


   Απίστευτες καταστάσεις ζει τον τελευταίο καιρό η σχολή πιλότων της Καβάλας, Egnatia Aviation. Έτσι μετά την άρνηση πολλών μαθητών και ιδιαίτερα από Αραβικές χώρες να έρθουν στην Ελλάδα λόγω των επεισοδιακών καταστάσεων που υπάρχουν στην Αθήνα, έχουμε προβλήματα και εκ των… έσω. Σύμφωνα με όσα μας μετέφερε ο ένας εκ των ιδιοκτητών της σχολής, ο Δημήτρης Λυμπεράκης, μετά από επαφή που είχε με Τούρκο νέο που θέλει να πάρει πτυχίο πιλότου, εκείνος πήγε στο Ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης να ζητήσει την απαραίτητη βίζα. Κι εκεί συνάντησε την έκπληξη της ζωής του.

   Του ζήτησαν τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, θεωρημένο από την αστυνομία ή ένα ΚΕΠ! Μα καλά αναρωτήθηκαν οι υπεύθυνοι της σχολής, είναι δυνατόν να κοπεί τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών πριν παραχθούν αυτές οι υπηρεσίες; Μάλιστα ο υπάλληλος του προξενείου έγραψε τι ακριβώς θέλει σε ένα κομμάτι χαρτί από ημερολόγιο, στα Ελληνικά! Δεύτερη έκπληξη για τον Τούρκο νέο, που χρειάστηκε διερμηνέα για να το μεταφράσει.
Μ' αυτό το μπακαλόχαρτο ζητήθηκε έγγραφο από το προξενείο Κωνσταντινούπολης.

   Εμείς επικοινωνήσαμε για το θέμα με το υπουργείο Εξωτερικών, όπου μας ενημέρωσαν πως ο πρόξενος μπορεί να ζητήσει ότι έγγραφο νομίζει εκείνος απαραίτητο, για να εκδώσει βίζα. Φυσικά διευκρινίστηκε πως τελικά χρειάζονταν ένα προτιμολόγιο, ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παροχής υπηρεσιών, που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν τα μαθήματα για την απόκτηση πτυχίου πιλότου, να κοπεί κανονικό τιμολόγιο.

   Πράγματι οι της σχολής απευθύνθηκαν στην εφορία και πήραν το προτιμολόγιο. Όμως τους περίμενε μια ακόμη έκπληξη. Όταν πήγαν στην αστυνομία για να το θεωρήσουν, εκείνοι τους κοίταξαν παράξενα. Μα πώς να θεωρήσεις ένα πρωτότυπο έγγραφο; Θεωρήσεις δίνονται όταν το έγγραφο είναι μια φωτοτυπία. «Λεφτά υπάρχουν, αλλά φαίνεται πως δεν τα θέλουμε» ανέφερε σκωπτικά ο κ. Λυμπεράκης, αναρωτώμενος πότε θα σταματήσει αυτή η γραφειοκρατία.

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ.

   Κατά τα άλλα πάντως υπάρχουν και θετικά. Η Egnatia Aviation έκλεισε μια πολύ σοβαρή δουλειά στο Αμάν της Ιορδανίας. Πιο συγκεκριμένα με την βοήθεια εκεί συνεργατών της, άνοιξε μια θεωρητική σχολή πιλότων. Σχεδόν 120 μαθητές κάθε χρόνο θα μπορούν να φοιτούν στην εκεί σχολή και να κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση στην Καβάλα. Μια σημαντική συνεργασία, όπως τόνισε ο κ. Λυμπεράκης, που έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με τις τελικές υπογραφές.

   Από εκεί και μετά αυτή την στιγμή στην σχολή πιλότων φοιτούν 60 μαθητές, από τους οποίους πάνω από τους μισούς είναι Έλληνες. Κι αυτό σύμφωνα με τον κ. Λυμπεράκη, οφείλεται στο γεγονός της άμεσης αποκατάστασης των πιλότων. Όλοι οι απόφοιτοι της σχολής πιάνουν αμέσως δουλειά σε αεροπορικές εταιρείες, μια και το πτυχίο της Egnatia Aviation είναι αναγνωρισμένο, η ανάγκη για επαγγελματίες πιλότους είναι μεγάλη και οι σχολές λιγοστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου