Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

   Το ότι η συνοικία της Παναγίας είναι η ομορφότερη συνοικία της Καβάλας είναι γνωστό σε όλους. Όμως σίγουρα είναι και η συνοικία που όπως φαίνεται εμπνέει τους Κανταδόρους της Καβάλας. Έτσι μετά από μια μεγάλη γύρα σε όλες σχεδόν τις συνοικίες της Καβάλας που διήρκεσε όλο το καλοκαίρι, επέστρεψαν και πάλι εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν. Την περασμένη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου λοιπόν, σχεδόν 40 Κανταδόροι βρέθηκαν στον τόπο του προγραμματισμένου ραντεβού, στη μνημείο του Απόστολου Παύλου στον Άγιο Νικόλαο.

   Η εκκίνηση δόθηκε και οι Κανταδόροι ξεκίνησαν να μπουν στην συνοικίατης Παναγίας από την Καμάρα, στα παλιά Τενεκετζίδικα. Από νωρίς φάνηκε πως θα ήταν ακόμη μια όμορφη βόλτα με τραγούδια που θα ξεσήκωναν την γειτονιά. Από το ξεκίνημα οι κάτοικοι της Παναγίας έδειξαν την αγάπη τους στους Κανταδόρους της Καβάλας. Και πάλι τους περίμεναν στα μπαλκόνια και στις αυλές τρατάροντάς τους και ευχαριστώντας τους που για ακόμη μια φορά έδωσαν ζωή στην συνοικίοα τους.

   Μάλιστα τα μέλη του συλλόγου Παναγίας "το Κάστρο", τους περίμεναν στο εντευκτήριό τους στην Παλιά Μουσική με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου Φώτη Λαζαρίδη. Τους κέρασαν τσιπουράκι και οι Κανταδόροι της Καβάλας απόλαυσαν και πάλι την ακουστικότητα του χώρου της Παλιάς Μουσικής. «Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ», «Θεέ μου Μεγαλοδύναμε», «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά» και άλλα όμορφα τραγούδια ακούστηκαν στον χώρο. Μάλιστα αυτή την φορά το ρεπερτόριο περιλάμβανε και Κερκυραϊκές καντάδες που ζήτησαν οι κάτοικοι της Παναγίας. Φυσικά οι Κανταδόροι δεν τους χάλασαν το χατίρι.

   Στην συνέχεια ακολούθησαν τα στενά της Παναγίας ενώ δεν ξέχασαν να σταματήσουν στο σπίτι του αξέχαστου Μανώλη Τσίμα και να του χαρίσουν ένα τραγούδι. Ένα γκρουπ Βουλγάρων αλλά και κάποιοι Τούρκοι επισκέπτες της Καβάλας όταν είδαν την όμορφη συντροφιά, σταμάτησαν και τους άκουγαν γοητευμένοι βγάζοντας φυσικά τις απαραίτητες φωτογραφίες. Η κάθοδος από την Θεοδώρου Πουλίδου έγινε με στάσεις στα ταβερνάκια της περιοχής, οι θαμώνες των οποίων καταχειροκρότησαν τους Κανταδόρους.

   Κλείνοντας ακόμη μια όμορφη βόλτα με τραγούδια και καλή παρέα να κρατήσουμε την υπόσχεση του εμπνευστή των καντάδων Κώστα Λιούμπα πως οι Κανταδόροι θα συνεχίσουν και όλο τον χειμώνα τις μουσικές τους βόλτες στις συνοικίες της Καβάλας. Μέσα στο πρόγραμμα είναι και μια βόλτα στο κέντρο της Καβάλας μια μέρα που η αγορά της πόλης είναι ανοιχτή, ώστε να ικανοποιηθούν και οι καταστηματάρχες που το ζήτησαν. Και φυσικά από τώρα κλείστηκε Καντάδα για την πρώτη μέρα που θα χιονίσει στην περιοχή της Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου