Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ ΟΙ ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

  
   Στην Κηπούπολη και στην Καλαμίτσα πραγματοποίησαν επιδρομή μελωδιών την περασμένη Κυριακή 21 Αυγούστου το βράδυ, οι Κανταδόροι της Καβάλας. Πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού τους με μια συνοικία της Καβάλας, αποδέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση του συλλόγου της περιοχής και βρέθηκαν στις 9.30 το βράδυ μπροστά στο κλειστό γήπεδο της Καλαμίτσας. Μπορεί λόγω της ημέρας να μην βρέθηκαν πολλοί από τους συνήθης υπόπτους, όμως η απουσία τους δεν φάνηκε καθόλου αφού τα μέλη του συλλόγου τους κάλυψαν με απόλυτη επιτυχία. Και λίγο πριν τις 10 γύρω στους 40 Κανταδόρους ξεκίνησαν το όμορφο μελωδικό σεργιάνι στους δρόμους της συνοικίας.

   Με μπροστάρηδες τον εμπνευστή των Κανταδόρων Κώστα Λιούμπα στο μπουζούκι, τον Γιώργο Τσεδάκη στην κιθάρα και τον Δημήτρη στον μπαγλαμά, οι Κανταδόροι περνούσαν μπροστά από σπίτια, οι ένοικοι των οποίων τους περίμεναν στα μπαλκόνια και στους κήπους που αφθονούν στην περιοχή. Δεν ήταν λίγοι και αυτοί που ακολούθησαν την όμορφη συντροφιά τραγουδώντας και χορεύοντας. «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά», «Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ» «Βοριάς είν’ η αγάπη σου», «Μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια» και άλλα όμορφα τραγούδια αντιλάλησαν στην Καλαμίτσα.

   Απαραίτητο φυσικά το τσίπουρο, προσφορά από τον πρόεδρο του συλλόγου Κηπούπολης Καλαμίτσας Τάσος Κεσόγλου, ενώ μεζεδάκια υπήρχαν από μέλη του συλλόγου. Αρκετές και οι στάσεις που έγιναν, αφού ο κόσμος από τα μπαλκόνια ζητούσε παραγγελιές. Φυσικά οι Κανταδόροι δεν χάλασαν κανένα χατίρι. Μαγική η στιγμή μπροστά στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, όπου τους Κανταδόρους περίμεναν δυο ηλικιωμένες κυρίες, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και τους χειροκρότησαν. Ακόμη μια όμορφη στιγμή όταν οι κάτοικοι μια ολόκληρης γειτονιάς δεν άφηναν τους Κανταδόρους να φύγουν, στήνοντας μέσα στον δρόμο έναν χορό. Οι ευχαριστίες που έδωσαν για λίγο ζωή στην γειτονιά τους, περίσσεψαν.

   Και λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα οι Κανταδόροι κατέληξαν σε ταβερνάκι της περιοχής, αφού ως γνωστόν η μεγάλη βόλτα άνοιξε την όρεξη. Εκεί παρέα με τα μέλη του συλλόγου διασκέδασαν, φυσικά με όμορφη μουσική και τραγούδια. Και όπως δήλωσε ο κ. Κεσόγλου, ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την καθιερωμένη πια   εκδήλωση που ετοιμάζουν το ερχόμενο Σάββατο στον αύλειο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου