Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΚΑΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ BEATCH PARTY ΣΤΗ ΝΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ.

   Μέχρι τη Νέα Ηρακλείτσα έφτασε η χάρη των κανταδόρων της Καβάλας. Από νωρίς το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης3 Αυγούστου, ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στην Αλάνα της Ηρακλείτσας τόσο οι κανταδόροι της Καβάλας, όσο και τα μέλη της χορωδίας του χωριού. Απόλαυσαν από νωρίς το μπανάκι τους και γύρω στις 9 το βράδυ ξεκίνησαν να περιδιαβαίνουν τους δρόμους της Ηρακλείτσας.

   Οι κανταδόροι έγιναν δεκτοί από τους κατοίκους αλλά και τους παραθεριστές, με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα. Είχαν ειδοποιηθεί από τους χορωδούς και περίμεναν στα μπαλκόνια και στις αυλές των σπιτιών τους. Οι καντάδες που ξεκίνησαν από μια ιδέα του μουσικού Κώστα Λιούμπα, δείχνουν πως έγιναν κάτι που έλειπε από την περιοχή μας αυτό το καλοκαίρι. Οι προτάσεις από γειτονιές της Καβάλας και όχι μόνον, γίνονται σωρηδόν. Οι περισσότερες προτάσεις γίνονται αποδεκτές, με την λίστα να είναι αρκετά μεγάλη. 

   Οι κάτοικοι της Ηρακλείτσας ζητούσαν να ακούσουν αγαπημένα τραγούδια και οι κανταδόροι δεν τους χαλούσαν το χατίρι. Φυσικά δεν έλειψαν τα κεράσματα, ενώ το τσίπουρο έλυσε τις γλώσσες και κάποιων που για πρώτη φορά συμμετείχαν στις καντάδες. Ειδικά όταν οι κανταδόροι διέσχισαν τον κεντρικό δρόμο της Νέας Ηρακλείτσας, όλος ο κόσμος που καθόταν σε παρακείμενα καταστήματα, χειροκροτούσε την όμορφη αυτή πρωτοβουλία. Τα εύσημα στους κανταδόρους δεν παρέλειψε να δώσει ο πρόεδρος των ξενοδόχων Καβάλας Απόστολος Αθιανάς, ο οποίος τους παρότρυνε να συνεχίσουν προσφέροντας στον κόσμο όμορφες στιγμές.

   Η περιοδεία στην Ηρακλείτσα έκλεισε μετά από 1,30 περίπου ώρα και οι κανταδόροι συνέχισαν την διασκέδασή τους με ένα πάρτι στο γνωστό παραλιακό μπαρ Tanga της Αλάνας. Κώστας Λιούμπας στο μουζούκι, Γιώργος Τσεδάκης στην κιθάρα και Λευτέρης Γιουρούκης στον μπαγλαμά, λειτούργησαν σαν μαγνήτης και σε λίγο θαμώνες από όλη την παραλία έγιναν μια παρέα χορεύοντας και τραγουδώντας. Φυσικά δεν έλειψαν οι νυχτερινές βουτιές και το επόμενο ραντεβού δόθηκε για την ημέρα της Πανσελήνου σε περιοχή που θα ανακοινωθεί σύντομα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου