Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΚΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ.   Μπορεί να άργησαν λίγο να ξεκινήσουν φέτος οι Κανταδόροι της Καβάλας, όμως σίγουρα από εδώ και μετά θα τους βλέπουμε πολύ συχνότερα. Την πρώτη τους καντάδα για φέτος το καλοκαίρι πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη με απρόσμενα μεγάλη επιτυχία. Αυτή την φορά, όπως είχαν υποσχεθεί στην κοπή της πίτας τους, στόχος της μελωδικής αυτής παρέας ήταν οι εργατικές κατοικίες του Περιγιαλιού.

   Το ραντεβού δόθηκε στις 9,30 το βράδυ στο βοηθητικό γήπεδο του ΑΟΚ. Σχεδόν 40 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και με τον Κώστα στο μπουζούκι, τον Γιώργο και τον Τόλη στις κιθάρες, ξεκίνησαν να τραγουδούν μέσα στα στενά των εργατικών κατοικιών. «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά», «Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ» «Βοριάς είν’ η αγάπη σου», «Μαύρα μάτια, μαύρα φρύδια»… 

 
   Όμορφα αλήθεια τραγούδια σε μια όμορφη βραδιά, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται και να βγαίνει στις αυλές και στα μπαλκόνια για να τους ακούσει. Πολλοί ήταν κι αυτοί που ακολούθησαν τους Κανταδόρους, με αποτέλεσμα σε λίγη ώρα να διπλασιαστούν.

   Κάποιοι από τους κατοίκους τους τρατάρησαν καραμέλες κι άλλες γλυκές λιχουδιές. Στην συνέχεια κι άλλα τραγούδια. «Μαύρα μάτια, μαύρα φρείδια», «Βορειάς ειν’ η αγάπη σου», «Καϊξής», «Κάθε βράδυ λυπημένη»… Μετά από περίπου μια ώρα κι ενώ η βόλτα των Κανταδόρων έφτανε προς το τέλος των εργατικών κατοικιών, βρέθηκαν σε μια αυλή όπου πραγματικά τους περίμενε μια έκπληξη.

 Ο Αλέκος και η σύζυγός του είχαν ετοιμάσει ένα τραπέζι γεμάτο με χίλια δυο καλούδια, τα περισσότερα παραγωγής τους. Τσιπουράκι και κρασί έρεαν άφθονα, ενώ το κέφι και ο χορός περίσσεψαν. 

   Ο κόσμος με την συμμετοχή του και την ανταπόκρισή του, έδειξε πως πραγματικά ήταν κάτι που έλειπε από την καθημερινή μονοτονία. Συμμετείχε τραγουδώντας και χορεύοντας, παροτρύνοντας τους Κανταδόρους να συνεχίσουν τις εξορμήσεις τους και σε άλλες γειτονιές της Καβάλας. Εκείνοι φυσικά το υποσχέθηκαν. 

Σχεδόν μέχρι τα μεσάνυχτα οι Κανταδόροι πέρασαν μια αξέχαστη βραδιά, υποσχόμενοι να ξαναπάνε στο φιλόξενο πραγματικά Περιγιάλι. Με κρύα καρδιά έγινε ο αποχαιρετισμός για τους περισσότερους, οι οποίοι διαβεβαίωσαν πως τις επόμενες μέρες θα γίνει ακόμη μια καντάδα σε γειτονιά που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου