Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΠΙΘΑΝΗ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΣΤΗ ΘΑΣΟ;


   Υπόθεση πιθανής κλεπταποδοχής ή τοκογλυφίας - που δεν αποκλείεται να είναι και τα δυο - ερευνά από την περασμένη Παρασκευή η αστυνομία αλλά και το ΣΔΟΕ στα Καλύβια Λιμεναρίων της Θάσου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει συλλήψεις. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβσιωμένες πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, το ΣΔΟΕ ερεύνησε σπίτι μέσα στο οποίο έμεναν πατέρας και γιος, στο οποίο βρέθηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά σε μετρητά τα οποία ήταν κρυμμένα κάτω από το στρώμα του κρεβατιού του πατέρα, καθώς επίσης βιβλιάρια καταθέσεων με μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς, χρυσά κοσμήματα, χρυσές λίρες και πεντόλιρα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως βρέθηκαν ακόμη και αρχαία νομίσματα. Η  έλευση του αυτόφωρου δεν έχει επιτρέψει μέχρι τώρα την σύλληψη των δυο φερόμενων ως υπεύθυνων πατέρα και γιού γι’ αυτή την καταγγελία. Μπορεί με την βοήθεια εισαγγελικού λειτουργού να βρέθηκαν μέσα στην οικία τους χρηματικά ποσά και διάφορα άλλα αντικείμενα που δεν μπόρεσαν να τα δικαιολογήσουν, όμως η αστυνομική διεύθυνση βρίσκεται ακόμη στην διαδικασία της προανάκρισης.

   Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν πριν λίγες μέρες συνελήφθη ο περίφημος «ποντικός» της Θάσου, ο οποίος ομολόγησε πάνω από 50 κλοπές και ληστείες σε αρκετά χωριά του νησιού, κυρίως τους τελευταίους μήνες. Ο συλληφθής είχε ομολογήσει πως πουλούσε τα κλοπιμαία στους προαναφερθέντες πατέρα και γιο και η αστυνομία τους έθεσε σε διακριτική παρακολούθηση, συγκεντρώνοντας κι άλλα στοιχεία. Τελικά η έρευνα στο σπίτι τους έγινε, όταν ένας Αλβανός κάτοικος των Λιμεναρίων πήγε τον φορητό υπολογιστή του σε τεχνικό για διόρθωμα κι εκείνος ανακάλυψε ότι ο υπολογιστής είναι κλεμμένος, πράγμα που κατήγγειλε στην αστυνομία. Η αστυνομία κάλεσε τον Αλβανό ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως προμηθεύτηκε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή από τους συγκεκριμένους πατέρα και γιο. Έτσι αποφασίστηκε να γίνει η έρευνα στο σπίτι, μέσα στο οποίο εκτός από όλα τα άλλα βρέθηκε και μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων από τις ληστείες της Θάσου. 
   Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση από τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας Αβραάμ Κοσκερίδη, μετά από πληροφορίες και στο πλαίσιο προανάκρισης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος που διενεργούσε το αστυνομικό τμήμα της Θάσου, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία 74χρονου στα Καλύβια των Λιμεναρίων της Θάσου, βρέθηκαν κάποια πράγματα που ο ίδιος σαν συνταξιούχος κτηνοτρόφος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν σημαντικά  χρηματικά ποσά ύψους 44.490 ευρώ στην οικία του 74χρονου και άλλες 12.000 ευρώ στην οικία του 41χρονου γιου του, 2 βιβλιάρια καταθέσεων τραπέζης συνολικού ύψους 396.000 ευρώ, καθώς επίσης χρυσές λίρες και χρυσά κοσμήματα.

   Στην υπόθεση ενεπλάκη το ΣΔΟΕ το οποίο κατάσχεσε τα ποσά που βρέθηκαν, ενώ τα χρυσαφικά τα κατέσχεσε η αστυνομία ώστε να τα δείξει σε καταγγέλλοντες παθόντες σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ο κ. Κοσκερίδης σημείωσε πως ο συλληφθείς στην Θάσο πριν από λίγες μέρες για κλοπές, στην διάρκεια της ανάκρισης είχε ομολογήσει πως έδωσε κάποια από τα κλοπιμαία στους δυο φερόμενους κατηγορούμενους για κλεπταποδοχή. Η προανάκριση τόσο από το ΣΔΟΕ όσο και από την αστυνομία συνεχίζεται, ενώ η αστυνομία δεν αποκλείει ακόμη και την πιθανότητα τοκογλυφίας από τους 2 συγκεκριμένους, όπως εξ άλλου ακούγεται πλέον σε όλο το νησί.   

   Πάντως όλο το νησί βουίζει, αφού όπως φαίνεται είναι ακόμη μια ιστορία, τα βρώμικα στοιχεία της οποίας γνώριζαν πολλοί, αλλά δεν μιλούσε κανένας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου