Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.


   Μπορεί οι νοτιάδες της περασμένης εβδομάδας να σταμάτησαν για 3 μέρες τα έργα της θωράκισης και της επέκτασης του υπήνεμου μόλου του επιβατικού λιμανιού της Καβάλας, όμως μόλις σταμάτησαν ξεκίνησε η συνέχισή τους. Μάλιστα για να κερδηθεί κάποιος από τον χαμένο χρόνο οι άνθρωποι δούλευαν και χθες Κυριακή 2 Δεκεμβρίου. Από κοντά ο εργοταξιάρχης Τάσος Κακουλίδης αλλά και ο  προϊστάμενος συγκοινωνιακών έργων Θανάσης Μαχμουκιώτης της διεύθυνσης τεχνικών έργων της περιφέρειας που είναι η επιβλέπουσα αρχή, ενώ χθες το πρωί τα έργα επισκέφτηκε για ενημέρωση ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπακοσμάς.

   «Κάθε λιμενικό έργο έχει τις δικές του δυσκολίες και εξαρτήσεις, μας εξήγησε ο κ. Κακουλίδης. Ειδικά με τον καιρό δεν μπορεί να τα βάλει κανένας. Με τους τελευταίους νοτιάδες αναγκαστήκαμε να τραβήξουμε έξω τα μηχανήματά μας, ενώ ήταν αδύνατο να συνεχιστεί η θωράκιση. Ακόμη και η βροχή μας δυσκολεύει. Εμείς βέβαια προσπαθώντας να κερδίσουμε τον χαμένο από τον καιρό χρόνο δουλεύουμε ακόμη και τις Κυριακές. Πιστεύω ακράδαντα πως θα είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είναι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου του 2013».

   Πάντως η πορεία των έργων δείχνει πως προχωρά ικανοποιητικά. Ήδη οι εργασίες της θωράκισης βρίσκονται στην προτελευταία στρώση και απομένει η τελευταία που θα γίνει με μεγάλους φυσικούς ογκόλιθους. Τέλος θα γίνει η ανωδομή, θα πέσουν δηλαδή οι πολύ μεγάλες πέτρες των 10 τόνων, με τις οποίες θα ολοκληρωθεί θωράκιση, που σημειωτέων θα φτάσει μέχρι το ύψος του λιμενοβραχίονα. Μια δυσκολία που υπάρχει ακόμη είναι η εύρεση αυτών των κατάλληλων φυσικών ογκολίθων, αλλά όπως μας δήλωσε ο κ. Κακουλίδης και αυτό το πρόβλημα ξεπερνιέται.

   Όσον αφορά την επέκταση κατά 82 μέτρα του λιμενοβραχίονα, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι υποθαλάσσιες στρώσεις που βγαίνουν σχεδόν 75 μέτρα μακριά από τον μόλο και αν βοηθήσει ο καιρός μπορεί να ξεκινήσει η τοποθέτηση των τεχνητών ογκολίθων που έχουν ήδη κατασκευαστεί και βρίσκονται πάνω στον λιμενοβραχίονα. «Κι εδώ εξαρτόμαστε άμεσα από τον καιρό, σημειώνει ο κ. Κακουλίδης. Αν όλα πάνε καλά η τοποθέτηση των τεχνιτών ογκολίθων με συγκεκριμένη σειρά και τρόπο, μπορεί να γίνει σε διάστημα δυο μηνών. Κι εδώ φυσικά θα ακολουθήσει η ανωδομή και η τελική θωράκιση της επέκτασης».         

   Όλες αυτές οι εργασίες έχουν γίνει με την βοήθεια ομάδας δυτών, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κακουλίδη, όλη η πορεία των εργασιών αυτών της επέκτασης θα βιντεοσκοπηθεί, ώστε να ελεγχθεί η ποιότητα κατασκευής. Μια εργασία απαραίτητη που είναι μέσα στις υποχρεώσεις της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο. Τέλος αξίζει να σημειώσουμε πως από την πορεία της επέκτασης του λιμενοβραχίονα εξαρτάται και η τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών στο λιμάνι, ενός ακόμη έργου για το οποίο έχει εγκριθεί την περασμένη εβδομάδα η διακήρυξη της δημοπράτησής του. η επέκταση του λιμενοβραχίονα θα ηρεμήσει τους κυματισμούς και θα προσδώσει μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλη την λιμενική λεκάνη.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου