Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΒΙΑΣΕ ΚΑΙ ΕΚΑΨΕ 34ΧΡΟΝΗ ΚΟΠΕΛΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ.


   Για «τερατούργημα» που όμοιό του δεν συνάντησε ποτέ στα χρόνια της καριέρας του, μίλησε ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης, περιγράφοντας σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες 28 Δεκεμβρίου στην αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης το αποτρόπαιο έγκλημα που έγινε το πρωί της Πέμπτης στην Ξάνθη, με θύμα μια 34χρονη κοπέλα και το οποίο εξιχνιάστηκε από την αστυνομία. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Γκοδοσίδης, ο 27χρονος δράστης που είναι κάτοικος Ξάνθης, τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης πλησίασε την 34χρονη τη στιγμή που εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της ύστερα από νυχτερινή έξοδο και ασκώντας εναντίον της σωματική βία, την κακοποίησε σεξουαλικά. Στη συνέχεια, τη χτύπησε με τα χέρια του στο κεφάλι, την περιέλουσε με βενζίνη από παρακείμενο μηχανάκι και έβαλε φωτιά, αφού πρώτα είχε αφαιρέσει την τσάντα της.
Ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Γ. Γκοδοσίδης (αριστερά) χαρακτήρισε τερατούργημα την αποτρόπαια πράξη του 27χρουνου δράστη.

   Ο 27χρονος έμενε σε κοντινή απόσταση από το πατρικό του θύματός του, ενώ διατηρούσε μανάβικο στην ίδια περιοχή. Όπως υποστήριξε στην ομολογία του, επιτέθηκε στη νεαρή κοπέλα για λόγους σεξουαλικού πάθους, ενώ στη συνέχεια τη χτύπησε, την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά για να καλύψει τα ίχνη του. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε άμεσα, καθώς οι αστυνομικοί αξιοποίησαν ένα παλαμικό αποτύπωμα που εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο στην είσοδο της πολυκατοικίας. Στην συνέχεια και μετά από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο του θύματος το οποίο είχε αφαιρέσει ο δράστης από την τσάντα της, καθώς και γενετικό υλικό που στάλθηκε στην Αθήνα για εξέταση DNA μια και πιστεύεται πως ανήκει στο θύμα. 
Εκατοντάδες Ξανθιώτες συνόδευσαν την άτυχη 34χρονη στην τελευταία της κατοικία, αποχαιρετώντας την με χειροκροτήματα.

   Ο27χρονος ήταν σεσημασμένος αφού όπως σημείωσε ο κ.  Γκοδοσίδης, πριν από ενάμιση περίπου χρόνο είχε προφυλακιστεί για πέντε μήνες, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Στην ακροαματική διαδικασία όμως, είχε κριθεί αθώος από το δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος. Στην απολογία του έδειχνε ψύχραιμος λέγοντας πως είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ενώ έδειχνε μετανοιωμένος. Από την αστυνομία στάλθηκαν δείγματα για εξέταση.
Μπομπονιέρες μοίραζαν οι συγγενείς στην κηδεία της 34χρονης.

   Την ίδια ώρα που δινόταν η συνέντευξη της αστυνομίας, στον καθεδρικό ναό της του Θεού Σοφίας στο κέντρο της Ξάνθης γραφόταν ο επίλογος για την 34χρονη κοπέλα. Συγγενείς, φίλοι αλλά και εκατοντάδες συμπολίτες της παρακολούθησαν την εξόδιο ακολουθία μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και οργής για τον 27χρονο δράστη. Πολλοί ήταν αυτοί που μιλούσαν για «λαϊκά δικαστήρια, για λυντσάρισμα αλλά και για παραδειγματική τιμωρία του». Τραγικές φιγούρες οι γονείς και τα αδέλφια της που την συνόδεψαν στην τελευταία της κατοικία.
Στον τόπο του εγκλήματος οι γείτονες άναψαν δεκάδες κεράκια.

   Γύρω στις 2.30 μετά το μεσημέρι και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο 27χρονος δράστης μεταφέρθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης. Αρκετοί περαστικοί αντιλαμβανόμενοι τι γίνετε προσπάθησαν να τον λυντσάρουν με τρομερή οργή για ότι είχε κάνει. Ένας εξ αυτών μάλιστα κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και χτύπησε με δύναμη το δράστη, ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Στην συνέχεια η αστυνομία απέκλεισε το δικαστικό μέγαρο, με την ανάκριση να συνεχίζεται μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της ληστείας και του εμπρησμού.
Στο δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης προσπάθησαν να λυντσάρουν τον δράστη.

   Εδώ να σημειώσουμε πως όλοι οι δικηγόροι της Ξάνθης αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπισή του κι έτσι αναμένεται μέχρι να οριστεί δικηγόρος να δοθεί αναβολή για την απολογία του 27χρονου. Ακόμη, το ραδιοταξί της Ξάνθης σε απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου ενημέρωσε τα μέλη του πως από τώρα και στο εξής όταν αφήνουν πελάτες τους μεταμεσονύκτιες ώρες, να τους παρακολουθούν μέχρι να μπαίνουν μέσα στα σπίτια τους, προστατεύοντάς τους κατά κάποιο τρόπο.

  
                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η υπόθεση της ανθρωποκτονίας 34χρονης ημεδαπής που διαπράχθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (27.12.2012), στην πόλη της Ξάνθης.

Δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 27χρονος ημεδαπός ο οποίος, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε αρχικά και προσήχθη χθες το βράδυ στο Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, ενώ συνελήφθη στη συνέχεια, καθώς εξεταζόμενος ομολόγησε τις πράξεις του. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της ληστείας και του εμπρησμού.

Ειδικότερα, ο 27χρονος δράστης, πρώτες πρωινές ώρες χθες, προσέγγισε την 34χρονη, η οποία επέστρεφε στην οικία της, ύστερα από νυχτερινή έξοδο και ασκώντας σωματική βία ασέλγησε σε βάρος της και την κακοποίησε σεξουαλικά. Στη συνέχεια, την χτύπησε με τα χέρια του στο κεφάλι της και την περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό (βενζίνη). Παράλληλα προκάλεσε φωτιά και αφού αφαίρεσε την τσάντα της, που περιείχε διάφορα έγγραφα και το κινητό της τηλέφωνο, τράπηκε σε φυγή.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του δράστη, μεταξύ άλλων, βρέθηκε το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο που της είχε αφαιρέσει. Σημειώνεται ότι ο 27χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις απόπειρας βιασμού και κλοπών. Ο συλληφθείς οδηγείται στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου