Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

   Για ακόμη μια φορά χθες το απόγευμα αποδείχτηκε πως η τεχνολογία δεν έχει όρια. Εδώ και λίγο καιρό η Λέσχη Ποντίων Καβάλας ξεκίνησε μια επαφή με τον σύλλογο Ποντίων της αδελφής με την Καβάλα πόλης της Νυρεμβέργης. Η επαφή με τον πρόεδρο του συλλόγου της Γερμανικής πόλης Δημήτρη Λαμπρόπουλο έγινε από τον πρόεδρο του συλλόγου ΦΙΛΟΣ Σωτήρη Ξώγνο. Και την περασμένη Κυριακή 30 Οκτωβρίου το απόγευμα λίγο μετά τις 6, την στιγμή που οι Πόντιοι της  Νυρεμβέργης πραγματοποιούσαν την ετήσια εκδήλωσή τους, έγινε απ’ ευθείας σύνδεση μέσω διαδικτύου με το εντευκτήριο της Λέσχης Ποντίων.

   Εκεί βρισκόταν μέλη της Λέσχης καθώς επίσης και ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης, ενώ στη Νυρεμβέργη μέλη του εκεί συλλόγου και ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Αγαθαγγελίδης. Η συγκίνηση από την σύνδεση ήταν μεγάλη και φάνηκε τόσο στα λόγια του προέδρου της Λέσχης Χαράλαμπου Αλεξανδρίδη, όσο και στου κ. Λαμπρόπουλου. «Για πρώτη φορά στην Καβάλα γίνετε αυτή η προσπάθεια, είπε ο κ Αλεξανδρίδης αφού αναφέρθηκε για λίγο στην ιστορία της Λέσχης. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την επαφή και γιατί όχι να προσπαθήσουμε να γίνει αδελφοποίηση των δυο συλλόγων. Είμαστε χαρούμενοι που σας βλέπουμε και με τις εκδηλώσεις σας κρατάτε ζωντανές τις παραδόσεις στην Γερμανία».

   Τις ευχαριστίες του εξέφρασε από την Γερμανία και ο κ. Λαμπρόπουλος. «Κι εμείς είμαστε συγκινημένοι από αυτή την επαφή με την πατρίδα, είπε. Γίνετε δεκτό ομόφωνα το αίτημα για την αδελφοποίηση. Εξ άλλου Καβάλα και Νυρεμβέργη είναι αδελφοποιημένες. Θα είμαστε σε συνεχή επαφή για να το καταφέρουμε». Τους χαιρετισμούς από τον δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή μετέφερε και ο κ. Μιχαλάκης. «Χαιρόμαστε που ένας σύλλογος της Ελλάδας βρίσκετε τόσο κοντά με έναν σύλλογο από την Γερμανία, είπε. Είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία την οποία χαιρετίζει και ο δήμαρχος και στηρίζει όλος ο δήμος. Θα είμαστε συνέχεια κοντά σας» τον κ. Μιχαλάκη ανταπάντησε ο κ. Αγαθαγγελίδης που για 20 χρόνια εκλέγεται συνεχώς δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νυρεμβέργης. «Και ο δήμος Νυρεμβέργης χαιρετίζει την πρωτοβουλία των δυο συλλόγων, είπε. Εύχομαι ολόψυχα η προσπάθεια αδελφοποίησης να ευοδωθεί και γιατί όχι να ανταλλαχθούν και επισκέψεις».

   Στην συνέχεια η χορωδία της λέσχης ποντίων Καβάλας ξεκίνησε να τραγουδά ένα τραγούδι. Εκεί όμως η τεχνολογία πρόδωσε την σύνδεση η οποία διεκόπη. Όμως το πρόγραμμα συνεχίστηκε κανονικά με το χορευτικό της Λέσχης Ποντίων Καβάλας να δίνει τον καλύτερο εαυτό του στα μέλη που βρέθηκαν για να στηρίξουν την εκδήλωση. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως στη Νυρεμβέργη βρέθηκαν για την εκδήλωση του εκεί συλλόγου Ποντίων οι Ματθαίος Τσαχουρίδης και Αλέξης Παρχαρίδης τους οποίους είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν και στην Καβάλα όσο διαρκούσε η σύνδεση.

   Τέλος να σημειώσουμε πως το ερχόμενο Σάββατο η Λέσχη Ποντίων Καβάλας θα παρουσιάσει δυο εκδόσεις. «Είκοσι τρία χρόνια στη Μικρά Ασία» του Ευθυμίου Κουζινού που εκδόθηκε στην Αμερική και η Λέσχη το μετέφρασε και το επανέκδωσε και «Γενοκτονία των Ελλήνων. Το μαζικό έγκλημα στον Πόντο» των Θαοφάνη Μαλκίδη, Ragip Zarakolu και Cait Getinogloy. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου