Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

ΚΑΒΑΛΑ AIRSEA SHOW 2016. ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ.

Το 5ο Kavala AirSea Show 2016 πέρασε στην ιστορία. Ένα ακόμη αεροπορικό γεγονός ανάγκασε Καβαλιώτες αλλά και επισκέπτες της Καβάλας να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά και να απολαύσουν μοναδικές αεροπορικές και όχι μόνο, στιγμές. 

Στις επτά παρά τέταρτο το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου, έσπασε η αναμονή όλων όσων περίμεναν να δούνε την αεροπορική επίδειξη του 5ου Kavala AirSea Show 2016 στην παραλία της Καβάλας, από τον δυνατό ήχο της μηχανής του αεροπλάνου Ζευς F-16 BLK 52 της ομάδας επιδείξεων Demo της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Μουσικές, πανηγυρικοί χαιρετισμοί από τον κόσμο και θεαματική πτήση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της εμφάνισής του αεροσκάφους της Π.Α. που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες εκτέλεσε μια εντυπωσιακή επίδειξη ελιγμών.

Είχαν προηγηθεί επίδειξη διάσωσης στην θάλασσα  από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και jet ski στην θαλάσσια περιοχή μπροστά από το πάρκο Φαλήρου.Με την αποχώρηση του F16 από τον χώρο των επιδείξεων στο πεδίο, με συνέπεια ρολογιού, εμφανίστηκαν οι τα 5 αεροσκάφη L39C του ακροβατικού σμήνους Baltic Bees που ήρθε από την Λετονία. Εναέρια νούμερα κέρδισαν τις εντυπώσεις, με σχηματισμούς που έκοψαν την ανάσα του κοινού. 

Οριζόντιες, κάθετες διαδρομές και διασταυρώσεις με φόντο το απόλυτο γαλάζιο. Το εναέριο σήμα κατατεθέν της διοργάνωσης δεν θα μπορούσε να λείπει: η καρδιά σχηματίστηκε με μαθηματική ακρίβεια από τα δυο αεροσκάφη και το τρίτο έφερε την ευθύνη για το… βέλος που την βρήκε δημιουργώντας μία πανοραμική εικόνα στον Καβαλιώτικο ουρανό. Ακολούθησε η επίδειξη από το αεροσκάφος Τ6 της ομάδας "Δαίδαλος" της Πολεμικής Αεροπορίας που έδειξε ότι και τα ελικοφόρα δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τα αεροπροωθούμενα αεροπλάνα.


Εντυπωσιακούς ελιγμούς για ελικόπτερο έκανε ο πιλότος Δημήτρης Βερβερέλης με το ελικόπτερο Airbus της Vostok Europe για δώσει την σκυτάλη στα δύο ελικόπτερα Boeing AH-64D Apache Longbow του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού που φέτος γιορτάζει τα δέκατα γενέθλιά του. 

Οι δύο "Γλαύκες" εκτέλεσαν ένα μεγάλης διάρκειας πρόγραμμα ελιγμών πάνω από το λιμάνι της Καβάλας μέχρι να καταλήξουν πάνω από το φρούριο Καβάλας όπου το ζευγάρι έκλεισε το πρόγραμμα της αεροπορικής εκδήλωσης του Σαββάτου.


Στην θάλασσα η Κατερίνα Σολδάτου εντυπωσίασε από την πλευρά της με τον εναέριο χωρό που εκτέλεσε σε κατάρτι ιστιοπλοϊκού σκάφους του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αφού καθ όλη την διάρκεια της επίδειξης στην περιοχή φυσούσε ισχυρός άνεμος.
 Και φυσικά κρατάμε την υπόσχεση των διοργανωτών για την διοργάνωση του 6ου Kavala AirSea Show τον Ιούνιο του 2017.
(Φωτογραφίες Χάρης Ιορδανίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου