Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ... ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.

   Για ακόμη μια φορά χτύπησαν κάποιοι από τους… ξυλοκόπους τούτης εδώ της πόλης και φρόντισαν να μας στερήσουν από την σκιά και το οξυγόνο 6 μεγάλων δέντρων στον αύλειο χώρο του ΟΑΕΔ. Μεταξύ τους και πεύκα που ως γνωστόν κάνουν δεκάδες χρόνια να μεγαλώσουν. Κι όμως θυμόμαστε πως πέρσι ο προηγούμενος διευθυντής είχε καλέσει την υπηρεσία πρασίνου του δήμου Καβάλας και τα είχαν κλαδέψει ώστε να πάρουν ανάσα και να ανανεωθούν.

    Όμως αυτή την φορά τα δέντρα δεν γλύτωσαν. Συνεργείο χθες το πρωί βρέθηκε πίσω από τα κτίρια της σχολής του ΟΑΕΔ και όποιον πήρε ο χάρος. Μάλιστα μάθαμε πως η αμοιβή του συνεργείου ήταν τα ίδια τα ξύλα. Προσπαθήσαμε να μάθουμε με ποιανού εντολή και το κυριότερο με ποιανού άδεια έγινε αυτή η σφαγή, αλλά χθες το απόγευμα δεν το καταφέραμε. Όμως θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε για να ενημερώσουμε και το δασαρχείο, ώστε αν έγινε παράνομα αυτή η πράξη, κάποιος επιτέλους να πληρώσει. Βέβαια κάποια από τα δέντρα κλαδεύτηκαν όπως έπρεπε, ίσως για να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Ακόμη κάτι που παρατηρήσαμε είναι πως το κλάδεμα έγινε μέρες πριν και τα ξεραμένα κλαδιά βρίσκονται σε μια στοίβα που αποτελεί πρώτης τάξεως προσάναμμα.

   Αλλά είχαμε κι άλλο κρούσμα. Στο βρυσάκι ανεβαίνοντας τον δρόμο προς τον Άγιο Σίλα, κάποιοι ανάγωγοι πήγαν και κάρφωσαν με καρφιά σε ένα πεύκο αφίσες, διαφημίζοντας κάποια εκδήλωση. Αναρωτιόμαστε σε ποιους απευθύνονται, αφού ελάχιστοι περνούν από το συγκεκριμένο σημείο.
Κάποιοι ειδοποίησαν την δημοτική αστυνομία και όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης, σήμερα η συγκεκριμένη αφίσα θα απομακρυνθεί ενώ θα πέσει και σχετικό πρόστιμο. Ίσως τελικά μόνο τα πρόστιμα μπορούν να συνετίσουν κάποιους πραγματικά ανάγωγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου