Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕ ΣΚΥΛΟ, ΕΦΑΓΕ "ΚΑΜΠΑΝΑ".


   Για άλλη μια φορά «άνθρωπος» τραυμάτισε ζώο πυροβολώντας το με αεροβόλο. Το συμβάν έγινε προχθές Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου το μεσημέρι στις Κρηνίδες Καβάλας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε κότες και θεώρησε πως το σκυλί θα του έκαμνε ζημιά. Όμως για κακή του τύχη κατά την διάρκεια της πράξης του υπήρξε μια αυτόπτης μάρτυς, η οποία αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη, ο οποίος δικάστηκε σήμερα στο αυτόφωρο.

   Μάλιστα ο σύζυγος της μάρτυρος μετέφερε το κουτάβι στον κτηνίατρο Στάθη Συμεωνίδη, ο οποίος εγχείρησε το ζώο αφαιρώντας το βόλι. Αργά το βράδυ το ζώο συνήλθε από τη νάρκωση και δείχνει να έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, όμως θέλει παρακολούθηση, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Συμεωνίδης. Το γεγονός αναστάτωσε και πάλι τις Κρηνίδες, αφού τον τελευταίο καιρό πολλά παρόμοια συμβάντα έγιναν στην περιοχή, με κάποιους υπάνθρωπους να ρίχνουν φόλες, προσπαθώντας να εξολοθρεύσουν σκύλους και γάτες. Μάλιστα έχουν χαθεί και αρκετά ζώα συντροφιάς. Τελευταίο θύμα ήταν ένα λυκόσκυλο που βρισκόταν στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων και το οποίο πέθανε μέσα σε φριχτούς πόνους.
   Και φυσικά αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην κυρία που ειδοποίησε την αστυνομία και έδωσε κατάθεση και στον σύζυγό της που μετέφερε το ζώο στον κτηνίατρο. Ίσως οι περισσότεροι θα έστρεφαν το κεφάλι από την άλλη πλευρά σκεπτόμενοι «που να μπλέξω τώρα». Αυτό όμως μπορεί να παραδειγματίσει μερικούς που η ανθρωπιά πέρασε αλλά δεν τους ακούμπησε.
   Τελικά μεγάλη τελικά ήταν η καμπάνα που έριξε το δικαστήριο στον δράστη. 9 μήνες και 10 μέρες με αναστολή για 3 χρόνια, καθώς και 600 ευρώ πρόστιμο συν τα δικαστικά έξοδα αλλά και τα έξοδα νοσηλείας του κουταβιού, ήταν η ποινή που του επιβλήθηκε από το πρωτοδικείο Καβάλας, κατά την διάρκεια του αυτόφωρου που δικάστηκε σήμερα.
Σύμφωνα δε με τελαυταίες πληροφορίες που πήραμε από τον κ. Συμεωνίδη που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή το άτυχο ζωντανό, παρά την σοβαρότητα του τραυματισμού του (του αφαιρέθηκε η σπλήνα και πειράχτηκαν και άλλα ζωτικά όργανα από την σφαίρα) δείχνει να ξεφεύγει τον κίνδυνο. Μάλιστα το βράδυ έφαγε, δείχνοντας πως πάει προς το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου