Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΘΑΣΟ.


   Με μεγάλη έκπληξη το πρωί των Χριστουγέννων ένας περαστικός από την περιοχή λίγο πριν το Καρνάγιο της Καβάλας, στα βράχια που βρίσκονται μπροστά στο παλιό νοσοκομείο, παρατήρησε πως στην θάλασσα βρισκόταν το πτώμα ενός άγνωστου άντρα. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία που με την σειρά της ειδοποίησε το Λιμενικό, άνδρες του οποίου βρέθηκαν μπροστά στο μακάβριο εύρημα. Το πτώμα που ήταν σε προχωρημένη σήψη, διαπιστώθηκε πως ανήκει σε άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ύψους περίπου 1,90μ., ηλικίας 30-35 ετών περίπου, ο οποίος έφερε μόνο ένα δερμάτινο μαύρο παπούτσι στο αριστερό του πόδι. Με την βοήθεια γραφείου τελετών η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Καβάλας για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ ξεκίνησε και η προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.
Στην Καβάλα και στην περιοχή του Καρνάγιου βρέθηκε το πτώμα άγνωστου άνδρα.

   Σύμφωνα με πηγές του Λιμεναρχείου πάντως, ίσως πρόκειται για τον δεύτερο Τούρκο αγνοούμενο που είχαν χαθεί με αλιευτική βάρκα στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου, όταν οι τουρκικές αρχές έχασαν τα ίχνη δύο αλιέων. Η πληροφορία αυτή ήρθε από την Τουρκία στην Ελλάδα, προκειμένου να γίνουν έρευνες και από την ελληνική πλευρά για τον εντοπισμό τους. Αμέσως κινητοποιήθηκε το λιμενικό Αλεξανδρούπολης, το οποίο και άρχισε έρευνες με σκάφος. Ζητήθηκε μάλιστα και η συνδρομή του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου, προκειμένου να παραχωρήσει μία βάρκα για τις έρευνες στον ποταμό. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες εμπόδιζαν το έργο της έρευνας και διάσωσης.
Αναγνωρίστηκε το πτώμα που βρέθηκε σε ακτή της Σκάλας Ποταμιάς.

   Οι έρευνες συνεχίστηκαν για κάποιες μέρες, αλλά στις 17 Δεκεμβρίου η Λιμενική Αρχή Θάσου ενημερώθηκε από κυβερνήτη επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους ότι στην περιοχή «Γραμβούσα» της Ποταμιάς Θάσου, κοντά στα βράχια είχε εντοπίσει το πτώμα ενός άνδρα. Αμέσως στην περιοχή μετέβησαν άνδρες του Λιμενικού, διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για πτώμα ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο έφερε σωσίβιο χρώματος μπλε και μαύρο με άσπρα γράμματα, μπλούζα και κάλτσες μάλλινες μαύρου χρώματος, τζιν παντελόνι σκούρο μπλε και φανελάκι χρώματος άσπρο. Η σορός μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Ποταμιάς και στη συνέχεια στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Καβάλας για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Μέσω του λιμεναρχείου Καβάλας είχαν ειδοποιηθεί συγγενείς των δυο αγνοούμενων Τούρκων και βρέθηκαν στην Καβάλα μαζί με τον δήμαρχο της περιοχής τους, όπου και αναγνώρισαν τον έναν από τους δυο αγνοούμενους, τον 41χρονο άτυχο ψαρά. Όσον αφορά το δεύτερο πτώμα που βρέθηκε στην Καβάλα, οι λιμενικές αρχές πιστεύουν πως πρόκειται για τον δεύτερο αγνοούμενο και κάλεσαν για ακόμη μια φορά μέσω του προξενείου συγγενείς που θα μπορούσαν να τον αναγνωρίσουν, αν και το πτώμα βρίσκετε σχεδόν σε πλήρη αποσύνθεση. Πάντως η προανάκριση από το λιμεναρχείο Καβάλας συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου