Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

"ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ" ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.


   5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. και μπορεί τα οικονομικά μας να μην είναι ανθισμένα, όμως το Περιβάλλον όπως και να έχει, πρέπει να το προσέχουμε σαν τα μάτια μας. Και σίγουρα κάποιοι που το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, είναι οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και χθες το έκαναν πράξη, τουλάχιστον στην Καβάλα.

   Έτσι στρατιώτες και αξιωματικοί της 20ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων που εδρεύει στην Καβάλα, βρέθηκαν στην Άσπρη Άμμο και καθάρισαν όλη την ακτή. Συγκέντρωσαν αρκετές σακούλες με σκουπίδια, που άλλα έφερε η θάλασσα και άλλα αφήσαμε όλοι εμείς που επισκεπτόμαστε την συγκεκριμένη ακτή. Όλα αυτά τα σκουπίδια με την αρωγή της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Καβάλας που διέθεσε προσωπικό και φορτηγό,  απομακρύνθηκαν από τη ακτή.  

   Την ίδια σχεδόν ώρα, το παρόν στην ακτή της Ραψάνης έδωσαν αεροπόροι του αεροπορικού αποσπάσματος Χρυσούπολης για τον ίδιο λόγο. Κι εδώ οι αεροπόροι συγκέντρωσαν αρκετά σκουπίδια που και αυτά απομακρύνθηκαν από τον δήμο στην Ραψάνη βρέθηκε οα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Τάσος Χατζηαναστασίου ο οποίος ευχαρίστησε τους αεροπόρους γι’ αυτή τους την εθελοντική ενέργεια. Όπως τόνισαν οι επικεφαλείς στρατιωτών και αεροπόρων η εθελοντική αυτή δράση έγινε στο πλαίσιο της εφαρμογής των αρχών αποκατάστασης και διατήρησης της περιβαλλοντικής πολιτικής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Γίνετε ανελλιπώς κάθε χρόνο και φυσικά θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια.

   Το παρών του στην Ραψάνη έδωσε και ο γνωστός για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες συμπολίτης μας Σταύρος Εμμανουηλίδης, ο οποίος εδώ και αρκετές μέρες μοιράζει σε σχολεία αλλά και άλλους φορείς ένα τρίπτυχο που εξέδωσε με την βοήθεια της Δημωφέλειας και περιέχει οδηγίες για το πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου